• Forside
  • Nyheder
  • Kommunal spareplan: Borgerservice i Skagen står til lukning
04 juni, 2022 Nyheder

Kommunal spareplan: Borgerservice i Skagen står til lukning

På torsdag d. 9. Juni skal politikerne i kullitur- og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommunne tage stilling til en spareplan.

Udvalget står nemlig til at skulle spare 6,3 millioner kr. på budgettet for næste år samt årene fremover. Herudover kommer en fremskrivning af priser samt lønudgifter mm. På 700.000 kr.

Tidligere på ugen kunne vi berette om Betydelige besparelser på vej på ældre- og sundhedsområdet. Kultur- og Fritidsområdet er således ikke det eneste sted som rammes af sparekniven i de kommende år.

De konkrete spareplaner på kultur- og fritidsområdet består med lokale øjne af:

Mindre råderum til tilskud

Der er lagt op til at der skæres 807.000 kr. I den pulje, hvorfra politikerne i Kultur- og fritidsudvalget kan støtte enkeltstående aktiviteter.

Dette vil kunne gå udover det lokale kulturliv da nogle arrangementer er afhængige af et kommunalt tilskud for at kunne hænge sammen.

Lukning af Ålbæk Bibliotek

Bor du i Ålbæk eller omegn, Så vil du med stor sandsynlighed snart skulle til Skagen eller Frederikshavn for at komme på biblioteket.

En lukning af Ålbæk Bibliotek er nemlig ligeledes en del af spareplanerne.

Lukningen vil føre til en besparelse på 165.000 kr. Årligt.

Lukning af borgerservice på Skagen Rådhus

Med i spareplanerne er også en lukning af borgerservice på Skagen Rådhus.

Således kan det snart være slut med at få fornyet pas og kørekort, kunne få hjælp til MitID og alverdens andre services på Skagen Rådhus.

Man kan som skawbo håbe at der bliver lavet en løsning, således at Borgerservice bliver en del af Biblioteket på Kulturhus Kappelborg.

Hvis ikke dette bliver tilfældet, vil vi fremover skulle til Frederikshavn Rådhus for at “blive serviceret som borger”.

I spareplanerne spås det at lukningen af Borgerservice på Skagen Rådhus vil føre til en besparelse på 350.000 kr.

Ovenstående er oplægget fra embedsværket i Frederikshavn Kommune. Hvordan de endelige besparelser kommer til at se ud vides dermed ikke endnu. Vi er dog sandsynligvis klogere efter udvalgsmødet på torsdag d. 9. Juni.