• Forside
  • Kultur
  • Verdensballetten giver forestilling på plejecenter i Skagen
10 juli, 2024 Kultur

Verdensballetten giver forestilling på plejecenter i Skagen

Verdensballetten giver igen i år forestilling på plejecenter i Skagen.

Der var stor glæde på Ankermedets Plejecenter da Verdensballetten sidste sommer lagde vejen forbi og præsenterede et uddrag af sommerens forestilling.

Besøget gjorde også indtryk på de medvirkende kunstnere, som spurgte om ikke Verdensballetten kunne gentage besøget igen i år.

Plejehjemsleder Kirsten Jensen sagde straks ja da Verdensballetten ringede, og med støtte fra den nordjyske Melsen Fonden, vender kunstnerne tilbage til Ankermedet igen i år.

Forestillingen er både for plejecentrets beboere og daglige brugere, men også for pårørende til beboerne. Sidste år var næsten 100 mennesker samlet i centrets store sal.

Da Verdensballetten ved Den Tilsandede Kirke i år danser om søndagen den 14. juli, har man valgt at lægge forestillingen på ældrecentret næste formiddag – mandag den 15. juli kl. 10.30.

Ligesom sidste år kommer Bamsemuseets iscafé med champagne og kransekage.

Advokat Anker Laden der er formand for Melsen Fonden vil overvære forestillingen, og vil igen i år blive ledsaget af den franske ambassadør i Danmark Christophe Parisot..

Efter forestillingen sidste år udtalte ambassadøren:

”Jeg blev meget følelsesladet af oplevelsen. Vi har jo alle bedsteforældre  eller lignende som bor på plejehjem, og det var dejligt at se, at der blev sat  pris på en optræden af sådan en kvalitet, som Verdensballetten er”.

I år vil Ankermedet få besøg af seks af Verdensballettens stjerner. To solodansere fra The Royal Ballet of London, en violinist i særklasse Charlie Siem, og en af Skandinaviens mest efterspurgte operasangere den norske Lina Johnson.

Programmet bliver festligt og virtuost, og naturligvis tilrettet både til Ankermedets festsal og også det særlige publikum.

“Jeg tror ikke nogen af os der var med på Ankermedet sidste år, glemmer den stærke oplevelse det var at stå dér foran plejecentrets beboere og brugere. Der var tårer i øjnene, der var historier der blev fortalt, nogle havde selv danset ballet som børn, andre havde spillet violin, og mange minder blev vækket, – sådan er det jo med stor kunst, den har et sprog også dér hvor ord ikke rækker. Jeg håber vi har skabt en tradition, for vi vil meget gerne række ud også til dette hjertevarme publikum. Når de ikke har mulighed for at komme til vores forestilling ved Den Tilsandede Kirke, så kommer vi naturligvis til dem.”

  • Jens Chr. Wandt, operasanger og leder af Verdensballetten.

Forestillingen er blevet til med støtte fra Melsen Fonden, og henvender sig til Ankermedet Plejecenters beboere og brugere.