• Forside
  • Nyheder
  • Verdens mindste cykelløb med de største ambitioner kører igen i uge 33
27 juni, 2023 Nyheder

Verdens mindste cykelløb med de største ambitioner kører igen i uge 33

SI international er en kvindedrevet organisation med NGO status, der arbejder for at forbedre forholdene og mulighederne for kvinder og børn over hele verden. Organisationen drives med meget lave omkostninger, så de allerfleste af de penge, vi samler ind, går ubeskåret til vores projekter.

I uge 33 arrangerer klubber fra SI Danmark i samarbejde med Stop Sult Fonden og FN-forbundet for 3. år i træk cykeltur rundt i Danmark, hvor der samles penge ind til et skolemadsprojekt i Burkina Faso i projektet ”Moving the World to end Hunger”.

Alle børn i projektet får finansieret skolemad – men det specielle her er, at hvis de store piger fortsætter skolen, får de mad med hjem til familien et par gange om ugen. Det betyder faktisk, at pigerne får lov til at gøre skolegangen færdig, uddanne sig og blive i stand til at skabe gode liv for sig selv. MTW projektet indsamlede i 2022 kr. 224.000,00, som rækker til rigtig mange måltider.

Vi har naturligvis ambitioner om mere, og hvert år vælger flere skoleklasser, cykelklubber og motionscyklister over hele landet at cykle med for at gøre en forskel for pigerne i Burkina Faso’s fattige Sehalregion.

Det håber og tror vi også vil være tilfældet i SI Skagen, hvor løbet igen  i år starter hos os i  Skagen lørdag, den 12. august, hvor vi sender gæve Soroptimister på tur landet rundt – og forhåbentlig får de følgeskab af mange cyklister, der vil cykle ruten – godt nok ambitiøse 80 km. – dog alle på asfalt (man kan naturligvis også vælge en kortere rute og selv finde ”vejen hjem”.

Fredag, den 11. august laver vi en hyggetur rundt i Skagen med guide, hvor man kommer steder, som man som gæst eller fastboende måske ikke rigtig kender eller besøger til daglig.

Begge arrangementer bookes og betales via Toppen af Danmark – www.toppenafdanmark.dk – oplevelser.

Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til mange deltagere til begge arrangementer.

På vegne af SI Skagen – Ulla Mosich – Præsident