• Forside
  • Nyheder
  • Sommerhistorie fra en læser: Sommer assistance i Skagen
29 september, 2022 Nyheder

Sommerhistorie fra en læser: Sommer assistance i Skagen

Vi har modtaget en vaske ægte sommerhistorie fra en af vores læsere – Birthe Engedal Randklit, som vi har fået lov til at dele med jer:

Som tusindvis af andre holder vi ferie i skønne Skagen, vi hører til dem der er fastlægger på en campingplads
så er der rigtig meget fra maj til september on off.
”mit Skagen” visit i år blev noget anderledes end de forrige år, for jeg havde fundet på at jeg ville være
sommerassistance ved en af de erhvervs sdrivende byen, bidrage til at yde en service i en by der bliver
besøgt af så mange mennesker. En drøm om at arbejde i Skagen når der er allermest gang i den, samtidig med at jeg selvfølgelig også skulle holde ferie.
Jeg er selvstændig med sange og sundhed, så ordre er begrænset i sommerperioden, og mit hvedegræspakkeri delte jeg med en anden i denne sommer.

Det skulle ikke være for en hver pris at jeg ville arbejde, et match til mit positive, glade og serviceminded væsen, lidt crazy på den sjove der har det motto:
Gå glad på job – gå glad hjem, og det match vidste jeg at jeg kunne finde hos Dit smørrebrød i Skagen, de samler nemlig også på glade gæster.

Snapseelven fra Hammel.

Dit smørrebrød i Skagen har min familie og jeg været kunder ved fra de åbnet for 6 år siden, jeg havde aldrig villet drikke snaps, men den muntre indehaver Majbritt Salling Solberg var 100 % på at det skulle jeg nok få lært, man kan da ikke spise smørrebrød uden at drikke snaps, og vupti, blev jeg døbt, snapse eleven fra Hammel, og vi fik år efter år de dejligste smil når sæsonen startede, der er sågar blevet sunget velkommen tilbage for os. Jeg fik sendt besked til indehaver om de kunne bruge en spring badut lidt en gang i mellem, og der kom kæmpe JA svar tilbage.

Det er blevet til mange små vagter kombineret med diverse Skagenfester, hygge med familie og venner.

Det har virkelig været en fest at være den på den anden side af disken, tappe øl, få en masse gæster til at drikke snaps ved at fortælle min snapsehistorie til dem

Personalet har dog givet mig endnu et kælenavn, nemlig Chutney, jeg skulle opbygge en æblekage i en glas med makroner, og tog fejl at mangochutney og æblegrøden, nåede heldigvis ikke ud til kunden, så der blev ekstra happy hour back stage.

Det med at serverer/servicere er ikke fremmet for mig, jeg er uddannet indenfor service og butik, det var dog en lille udfordring for mig, at skulle lytte og lære, jeg er jo vant til at det er mig selv der er bossen,
jeg har oplært et utal af unge mennesker i min tid, på bla Hammel Neurocenter. Initiativtager,
er frivillig i rigtig mange ting i Hammel, lidt af en velgører og ildsjæl der ser muligheder frem for begrænsninger.

Det er bestemt ikke sidste gang at jeg tager en bette sommerjob et sted i Skagen, bidrage med smil, give et nap med, for der mangler hænder rigtig mange steder når byen bliver udvidet med glade feriegæster.
For mig findes der næsten ikke dårlig jobs, men den gode tone skal være der, så jeg mærker både glæde ved at jeg hjælper, og den person jeg er, og det har jeg i den grad oplevet hos teamet hos Dit smørrebrød i Skagen.

Lidt om mig:

Birthe Engedal Randklit 54 år, ildsjæl og iværksætter, en total Hammel indbygger
brænder for de svage i samfundet, og nyder at gøre en forskel.
Er gift med Kenneth (snart 30 år) en rigtig ”jeg bakker dig op” ægtemand
mor til 3 voksne børn, mormor til Lukas 5 år som får en lillesøster til jul