Fredag d. 16. februar får vi fint besøg i Skagen, når Fabrice fra den ofte roste vinproducent Domaine Guy Amiot et Fils, tager den lange vej fra skønne Bourgogne til Skagen med nogle af sine absolut bedste årgange indenfor Chassagne-Montrachet under armen.
Skagen Fiskerestaurant afholder denne aften et hyggeligt og eksklusivt event, hvor Skagen Harbour Hotel danner ramme om en aften, hvor Fabrice’s store passion for vin bliver akkompagneret af lækker, Bourgogne-inspireret mad fra Skagen Fiskerestaurant.
Du kan dermed se frem til både mad og vin fra øverste hylde og ikke mindst en fantastisk stemning, atmosfære og store smagsoplevelser i lange baner.
Aftenen starter med snacks bestående af
Pocheret østers med Bourgogneskum
Østers naturel med havtornvinaigrette
Gratineret østers
Pighvarbisque
med frikassé af jomfruhummer og grøn olie
Skaldyrsfade
med jomfruhummer, krabbekløer, Skagenrejer ‘pil selv’
og blåmuslinger
Morkelfarseret fasanbryst
med spinat i krustader, bøgehatte, smørstegte gulerødder,
pommes Anna og foie gras-crème
Ostebræt
med oliven, sylt og sprødt
2009 Chassagne-Montrachet 1. Cru, La Maltroie
2011 Chassagne-Montrachet 1. Cru, Les Champgains
2013 Chassagne-Montrachet 1. Cru, Les Vergers
2014 Chassagne-Montrachet 1. Cru, Clos St. Jean
2015 Chassagne-Montrachet 1. Cru, Clos St. Jean Rouge
Med rødderne dybt forankret i den burgundiske tradition og jord, står man hos Guy Amiot et Fils last og brast om mottoet: En familie, en tradition.
Siden 1920 har generation efter generation ladet deres rødder gro dybere og dybere i Chassagne-Montrachet’s terroir.
Arsène og Flavie Amiot, der grundlagde domainet, forfulgte et kald, som i dag har nået 5. generation – i dag repræsenteret af deres oldebørn, Thierry og Fabrice. Guy, deres far, som på mange måder genstartede familie virksomheden fra 1985, kan være godt tilfreds med udødeliggørelsen af familie traditionen. Takket være Guy og han sønners tålmodighed – og hårde arbejde – er vinmarkerne forblevet i familiens eje. Derfor kan de på traditionel vis fortsætte dyrkningen og vinificeringen, fritaget for enhver spekulativ ånd. De fleste stokke er plantet i årene mellem 1920 og 1930, hvilket i dag giver et naturligt lavt, men meget koncentreret udbytte af Chardonnay, Aligoté og Pinot Noir.