17 maj, 2022 Nyheder

Skagen Festival henter guitaren frem fra gemmerne

I anledning af jubilæumsåret genintroducerer Skagen Festival guitar-symbolet fra nogle af de allerførste festivalplakater. I 1970’erne blev symbolet tegnet af daværende turistchef Bent Haardervig.

Gennem mere end 50 år med Skagen Festival har udtrykket på de årlige festivalplakater skiftet look. Hver festival sin plakat, men i alle år har formålet været det samme: At lokke gæster til ved at præsentere årets kunstnere og varme op til festival i byrummet.

I år er ingen undtagelse, og jubilæumsplakaten bliver hængt op forskellige steder i Skagen. Den byder på et gensyn med guitaren, som blev præsenteret til festivalen i 1975 og brugt i forskellige variationer i en årrække derefter. Symbolet blev tegnet af daværende turistchef Bent Haardervig. I anledning af 50-året er guitaren i 2022 klædt på i guld.

Jublende og solbeskinnet

Om ideen til at tegne en guitar siger Bent Haardervig i dag:

”Guitar-symbolet med blomster og fuglesang var – og er – et glad symbol.  Det udsprang af den tid i 1960´erne og 1970´erne, hvor man brugte sære ord som blomsterbørn og hippier med slagord som make love not war.

Måske var det lidt flippet for fiskersamfundet Skagen, men det smittede alligevel en smule af. Også på turistchefen, da jeg satte mig ned med blyanter og pensler.

Tidsånden påvirkede også den entusiastiske, lokale og seje gruppe, som skabte og videreførte Skagens sommerlige musikfest. Sang og musik, der tiltrak generationer år efter år efter år efter år. Så flot, så jublende, så solbeskinnet.”

Bent Haardervig

Om Skagen Festival

  • Skagen Festival bliver i år afholdt fra den 30. juni til den 3. juli..
  • Festivalen er fire dage med musik, gæster og god stemning på seks spillesteder rundt i Skagen.
  • Musikprogrammet præsenterer international folkemusik i alle dens afskygninger fra visesang til folkerock og mange andre stilarter.
  • Skagen Festival bliver gennemført med hjælp fra omkring 650 frivillige, der bidrager før, under og efter festivalen.