• Forside
  • Nyheder
  • Spændende rokade giver nye muligheder i Skagen Midtby
27 september, 2023 Nyheder

Spændende rokade giver nye muligheder i Skagen Midtby

En betydningsfuld forandring er på vej til Skagen midtby, når Galleri Bo, Galleri Skagen og Sport 24 går sammen om en omfattende rokade, der vil forme byens detailhandel og kunstscene.

Rokaden tager sin begyndelse som en følge af en beslutning truffet af billedkunstner Gitte Toft, ejeren af Galleri Skagen, af sundhedsmæssige årsager. Efter at have gennemgået fire store operationer inden for de seneste to år har hun valgt at justere sin forretningsmodel.

“At balancere et galleri med min egen kunstneriske praksis har været udfordrende, især for mit helbred. Mit velbefindende er min højeste prioritet.”

Gitte Toft

Hun reflekterer over de fem fantastiske år, hun har haft med Galleri Skagen og den værdifulde interaktion med Skagens lokale beboere og besøgende, som har rost og anerkendt hendes arbejde.

Gitte indser, at drift af et galleri er krævende, især på grund af de mange timer, der kræves. Dette, sammen med hendes sundhedsudfordringer og den stigende efterspørgsel på hendes kunstværker, har fået hende til at tænke på alternative forretningsmodeller.

Løsningen blev fundet i en samarbejdsaftale mellem Gitte Toft og Pia Krintel, ejeren af Galleri Bo på Havnevej. Pia så straks det naturlige partnerskab mellem Galleri Bo og Gitte Tofts kunst.

“Jeg er virkelig glad for, at Gitte henvendte sig til mig, og at vi hurtigt fandt en løsning. Jeg ser frem til at inkludere hendes smukke landskabsbilleder i min forretning. Hendes talent som maler og hendes voksende omdømme på Skagens kunstscene er bemærkelsesværdigt.”

Pia Kintel, Galleri Bo

Galleri Skagen og Gitte Toft vil fremover blive repræsenteret i Galleri Bo, og Gitte vil deltage som afløser i forretningen om sommeren for at imødekomme den travle sæson. Hendes styrker inden for sociale medier vil også være en aktiv ressource for Galleri Bo.

Pia Krintel, der har en solid baggrund i Skagens forretnings- og galleriverden, har forståelse for Gittes beslutning. Hun påpeger forskellene mellem kunstnerisk skaben og drift af et galleri og er glad for at kunne hjælpe Gitte samtidig med at berige sit eget galleri med endnu en talentfuld kunstner.

Denne rokade bringer også Sport 24 ind i billedet, da Gitte Toft annoncerer sin plan om at opsige sit lejemål og dele sin beslutning med sin nabo, Mathias Munk Nielsen, Sport 24. Mathias blev begejstret ved udsigten til at udvide sin butik og modernisere den.

“Det føles som om det er sendt fra himlen,” siger Mathias, der har længe kæmpet med pladsproblemer i butikken. Den planlagte tilføjelse af over 80 kvadratmeter til stueetagen vil give Sport 24 den nødvendige plads til at imødekomme deres kunder og varer på bedste vis. Så snart Frederikshavns kommune har godkendt vores planer står vi klar med håndværkerne.”

Mathias Munk Nielsen

Denne spændende rokade i Skagen midtby bringer tre vindere sammen og skaber en forandring, der vil forme byens kulturliv og forretningsverden. Skagens indbyggere og besøgende kan se frem til en ny og dynamisk bymidte