• Forside
  • Kultur
  • Musikforening præsenterer jazz i verdensklasse⁸
05 juli, 2022 Kultur

Musikforening præsenterer jazz i verdensklasse⁸

Et legendarisk jazz-band kommer i næste uge på besøg i Danmarks nordligste udkant. Det er Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra, der præsenteres af Skagen Musik- og Teaterforening. Koncerten finder sted tirsdag den 12. juli kl. 19.30 i Skagen Kirke.

Jungleorkestret blev dannet i 1980 og spillede sine første tre koncerter i Jazzhus Montmartre, Musikcaféen og på Loppen på Christiania. Siden er det gået over stok og sten. NJO har spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, – for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser Akihito på hans Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B. B. King i NYC – fra Birdland til Ungdomshuset – i børnehaver, i kirker og på togstationer mm. Intet er for stort og intet for småt for dette enestående ensemble.

Det store internationale gennembrud fik New Jungle Orchestra i 1986 på Chicago Jazz Festival, hvor de 12 junglemusikere var valgt som årets nyskabelse på den europæiske jazzscene.
New Jungle spillede en vild og karismatisk koncert for 60.000 mennesker, og publikum kvitterede med den længste applaus ensemblet nogensinde har fået.
Som sædvanligt ved musik- og teaterforeningens koncerter køber man billet ved indgangen, fra kl. 19. En billet koster 200 kr., medlemmer af foreningen kommer ind til halv pris.

Foto: Jacob Crawfurd