22 juni, 2023 Nyheder

Lyse udsigter for alt det nye i Skagenhallen

Støtteforening vil hjælpe med at samle penge ind lokalt

Skagenhallen skal udbygges med uddannelsesboliger og svømmehallen skal moderniseres. Det er blot to af elementerne i det storstilede projekt, der skal blive til den nye Skagenhallen. De spændende skitser er tegnet af  C.F. Møller Architects, og tirsdag aften var omkring 30 repræsentanter for erhvervs- og foreningslivet i Skagen samlet til workshop nr. 2 om alt det, der skal være indholdet i det store projekt. Ud af det kom der bl.a. en helt nye støtteforening med arbejdstitlen Skagenhallens Venner.

“Vi oplever en helt fantastisk opbakning til projektet, og det er i sig selv en kæmpestor værdi for os, der dribler med det til hverdag. Men samtidig er det et vigtigt budskab til de fonde, vi skal i dialog med. De kan se, at hele byen står sammen om det nye mødested.”

Christian Mose sørensen

På workshoppen blev der arbejdet med flere temaer omkring bl.a. uddannelsesboligerne, fællesskaberne, samspillet med byen og indsamlingen af støttemidler, og undervejs blev den nye støtteforening født. Købmand Johnny Sørensen sagde ja til at tage teten i foreningen, og han siger:

“Det nye projekt er hammervigtigt for byens fremtid. Vi skal have nye, unge til byen, og vi skal skabe et folkeligt samlingspunkt, der kan styrke fællesskabet. Det er vigtigt, at vi kigger på gennemsnitsalderen i byen, og vi skal sørge for, at der kommer arbejdskraft til byens virksomheder.”

Johnny Sørensen fortæller videre, at der allerede nu er at idékatalog med aktiviteter, der kan skaffe lokale penge til Skagenhallen:

“Vi har allerede snakket om koncerter og helt nye events, der kan lave overskud. Og vi skal naturligvis have mange flere involveret i at udvikle ideerne og gennemføre det hele. Vi skal have engageret  både børn, unge, voksne, virksomheder, butikker, foreninger, skoler og institutioner, understreger han.”

Penge til svømmehallen

Totalt set har det store projekt et budget på et treciftret millionbeløb, men ikke alle pengene skal bruges på en gang. Projektet bliver opdelt i faser, og ambitionen er, at den nye forening især skal samle penge ind til en hårdt tiltrængt renovering af svømmehallen og omklædningen.

“Svømmehallen er et kæmpestort gode for byen, og den trænger virkelig til en overhaling både med nye faciliteter og nye bæredygtige energiløsninger.”

Sådan lyder det fra Johnny Sørensen som håber på, at foreningen kan samle mellem 10 og 20 mio. kr. ind.

Også formanden for Skagenshallens bestyrelse Klaus Henry Kristoffersen var mere end godt tilfreds efter aftenens workshop, som var tilrettelagt og styret af Lone Jakobsgaard fra Volapyk! ApS.

“Vi arbejder med et stort og ambitiøst projekt, som er modnet over de sidste tre år. Nu er vi parat til at gå i dialog med fondene, og i den sammenhæng er det altafgørende, at vi kan vise, at hele byen i fællesskab arbejder med på projektet, siger han.”

Den nye støtteforening holder stiftende generalforsamling til efteråret, men allerede nu kan skagboerne tage en snak med Johnny Sørensen om foreningen og komme gode ideer til indsamling. Akkurat som dengang i 1971, hvor byen samlede penge ind til – Skagenhallen.

Johnny Sørensen er på johnny.sorensen1@meny.dk

Du kan læse meget mere om “det nye Skagenhallen” lige her.