• Forside
  • Erhverv
  • Lokale virksomheder får 7,4 millioner til spændende projekter
10 februar, 2022 Erhverv

Lokale virksomheder får 7,4 millioner til spændende projekter

Hele 23 virksomheder fra Frederikshavn Kommune opnåede støtte fra Omstillingspuljen i 2021. Nu er puljen igen åben for ansøgninger.

En ny cykelbygning, en flot festsal og et stort udeareal med planter og de blødeste havemøbler. Det er, hvad nogle af restauranterne og hotellerne i kommunen opfører i den kommende tid. Og mange flere projekter står for døren hos virksomhederne i Frederikshavn Kommune.

For selvom coronapandemien ramte hårdt, er virksomhederne godt på vej videre. Og det med hjælp fra blandt andet Omstillingspuljen, som giver en økonomisk håndsrækning til projekter, der ruster alle slags virksomheder til den nye virkelighed efter corona.

Faktisk opnåede hele 23 virksomheder fra kommunen midler fra Omstillingspuljen sidste år. Det beløb sig til mere end 7 millioner kroner til en lang række spændende projekter i virksomhederne.

En af de virksomheder, som har opnået midler, er Aalbæk Badehotel. Hotellet har fået bevilget en halv million kroner til en ny, stor terrasse med tilhørende havemøbler, vind- og solafskærmning og terrassevarmere.

”Det giver rigtig god mening, at vi udvider og forbedrer vores uderum. Gæsterne vil langt hellere sidde ude end inde, også når der ikke er høj sol. Det er en tendens, der er opstået med corona, og undersøgelser viser, at selv efter corona, vil gæsterne foretrække at være udendørs. Så projektet vil simpelthen øge vores tiltrækning. Også på lang sigt”.

Ulla Mosich, Aalbæk Badehotel

Frygtede bureaukrati – men blev positivt overrasket

Omstillingspuljen er indtil videre blevet uddelt af tre runder. I seneste runde, som sluttede i december sidste år, fik virksomhederne i Frederikshavn Kommune bevilget hele 41 procent af puljens samlede midler for hele Region Nordjylland. Nu kan endnu flere virksomheder ansøge, for den 8. februar åbnede Omstillingspuljen igen for ansøgninger.

Det store antal bevillinger viser, at virksomhederne i kommunen har gåpåmod og en stor vilje til at udvikle sig. Det fortæller erhvervskonsulent Birgitte Christensen fra det lokale erhvervshus.

”Virksomhederne i vores område vil gerne videre. I Erhvervshus Nord har vi opsøgt en del virksomheder, for at give dem kendskab til Omstillingspuljen, fordi midlerne virkelig kan komme dem til gode. Og vi kan se, at viljen til udvikling er der, for mange har efterfølgende ansøgt puljen”.

Birgitte Christensen, erhvervskonsulent

Ulla Mosich fra Aalbæk Badehotel havde allerede kendskab til puljen, men havde ingen planer om at ansøge. Det fik et opkald fra Erhvervshus Nord dog lavet om på.

”Jeg lod være med at ansøge, simpelthen fordi jeg ikke orkede bureaukrati. Men Birgitte [Christensen, red.] overtalte mig, og det viste sig, at ansøgningsprocessen hverken var indviklet eller bureaukratisk. Undervejs fik jeg god vejledning, og i sidste ende fik vi bevilget de 500.000 kroner, vi ansøgte”.

Ulla Mosich. Aalbæk Badehotel

Virksomheder kan nu igen søge Omstillingspuljen

Nu kan du som virksomhed igen ansøge Omstillingspuljen. En fjerde runde er åben for ansøgninger 8/2-8/3 2022.

  • Vil du vide mere, så deltag i Erhvervshus Nordjyllands info-webinar d. 11/2 kl. 13-14. Tilmeld dig her
  • Læs mere om puljen på erhvervshusnord.dk
  • Kontakt erhvervskonsulent Birgitte Christensen fra Erhvervshus Nord for at høre nærmere på bich@erhvervshusnord.dk