• Forside
  • Nyheder
  • Gør en stor forskel for et barn – bliv plejefamilie i Frederikshavn Kommune
13 maj, 2024 Nyheder

Gør en stor forskel for et barn – bliv plejefamilie i Frederikshavn Kommune

Vil du gerne hjælpe et barn og bidrage til en tryg opvækst? Frederikshavn Kommune inviterer til informationsaften den 23. maj, hvor du kan lære mere om livet som plejefamilie

Desværre kan nogle børn af forskellige årsager ikke bo med deres biologiske forældre. Disse børn har brug for voksne, der kan bidrage med støtte og omsorg. Som plejefamilie er man med til at give et barn en tryg opvækst, nogle udviklende rammer og være en betydningsfuld relation.

Frederikshavn Kommune søger plejefamilier med forskellige baggrunde, kompetencer og livssituationer, for at kunne finde det rette match mellem en plejefamilie og et barn. Derfor holder kommunen en informationsaften for alle, der er interesseret i at blive plejefamilie.

Få svar på dine spørgsmål til informationsaftenen

På informationsaftenen bliver der sat fokus på, hvilke overvejelser man som familie skal gøre sig. En plejeforælder vil dele sine erfaringer, suppleret med korte videofilm. Repræsentanter fra Socialtilsyn Nord vil forklare processen og betingelserne for at blive godkendt som plejefamilie.

“Vi tror, at mange har lyst til at hjælpe et udsat barn, men måske er usikre på, hvordan det skal gribes an. Derfor inviterer vi til en informationsaften, hvor vi ønsker at give viden og inspiration til alle interesserede, så de forhåbentlig får lyst og mod på at tage det næste skridt mod at blive plejefamilie.”

  •  Sådan lyder det fra Helle Bruun Andersen, områdeleder og leder af Team Match og Plejefamilie

Aftenen kan blandt andet hjælpe med at afklare:Hvilke overvejelser det er vigtigt at gøre sig?

  • Er der krav om bestemt alder eller familiesammensætning for at blive godkendt?
  • Kan man blive plejefamilie for et barn, man kender?
  • Hvilke skridt er der fra ansøgning til godkendelse som plejefamilie?

Familieplejekonsulenter fra Frederikshavn Kommune vil besvare spørgsmål og guide interesserede videre.

Kom og deltag i informationsaftenen

Alle er velkomne til at deltage i informationsaftenen torsdag den 23. maj, fra kl. 19.00-21.00 i Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, 9900 Frederikshavn. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.