• Forside
  • Nyheder
  • Fuglefestival: Det er ikke pip at passe på fuglenes levesteder 
24 maj, 2022 Nyheder

Fuglefestival: Det er ikke pip at passe på fuglenes levesteder 

Skovrider Jesper Blom Hansen tager onsdag forskud på årets fuglefestival i Det Grå Fyr med et oplæg, som præsenterer, hvad det betyder for fuglenes levesteder, når naturen kommer i menneskehænder.

Kristi Himmelfarts-dagene har igennem mange år været lig med Skagen Fuglefestival i Det Grå Fyr, og i år er traditionen tilbage. Hen over ugens sidste fire dage inviterer Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation til en række alsidige aktiviteter, ture og oplæg, der alle har fugle og deres levesteder som fællesnævner.

”Ude hos os taler vi om fugle 365 dage om året, men med fuglefestivallen vil vi gerne give alle andre mulighed for også at samles i et fællesskab og dele interessen for fuglenes fascinerende liv. Skagen har Danmarksrekord i antallet af fugle på himlen, så det er helt oplagt at afvikle en fuglefestival her hos os,” siger Lene Kappelborg, leder i Det Grå Fyr.

Tyvstart onsdag eftermiddag

Årets fuglefestival bliver skudt i gang allerede onsdag kl. 15.00 i Det Grå Fyr, hvor skovrider Jesper Blom Hansen, holder oplæg om Naturstyrelsens forvaltning af fuglenes levesteder. Han vil beskrive, hvordan Naturstyrelsen arbejder med klitheden og klitplantagen, og hvad det betyder for fuglelivet.

”Mennesker bevæger sig i naturen, så derfor arbejder Naturstyrelsen med at anlægge stier og sikre god adgang til naturen. Vi ser, hvordan nye Naturnationalparker og arbejdet med urørt skov medfører små ændringer i måden, naturen bliver plejet eller ikke plejet. Derfor bliver det spændende at høre, hvilken indflydelse det har på fuglelivet i naturen omkring Det Grå Fyr og alle andre steder i Danmark.”

Lene Kappelborg

Alle er inviteret med

Den fire dage lange fuglefestival i Det Grå Fyr tiltrækker ornitologer, fugleinteresserede og andre nysgerrige fra hele landet. I år kan gæsterne se frem til et program, der blandt andet byder på morgen-ringmærkning, endagstur til Hirsholmene samt fugleture på Grenensporet og Råbjerg Mile. For børn er der blandt andet fugletur med Ørneklubben og fugle-søndag i FamilieNaturklubben, hvor børn lærer at få øje på fugle og finde ud af, hvilken fugl de ser.

”Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme ud i Det Grå Fyr og deltage i fire dage med fuglefestival. Festivalen er ikke kun for folk, der i forvejen har en stor interesse i eller viden om fugle. Alle, der har lyst til en spændende oplevelse i naturen skal endelig komme ud til Det Grå Fyr og være med.”

Lene Kappelborg

Se programmet til Skagen Fuglefestival: https://detgraafyr.dk

Om Det Grå Fyr

  • Det Grå Fyr er fyrtårn for søfarten og kaster hver nat en lyskegle, som kan ses langt ude på havet.
  • I bygningen ved Det Grå Fyr kan gæster i 2022 opleve udstillingen Vilde Hjem, som i et sanseligt og farverigt univers viser fugles forskellige levesteder på stranden, rørskoven, klitheden, klitplantagen og i haven.
  • Det er også muligt at bestige de 210 trin i tårnet og opleve udsigten over Danmarks nordligste punkt i 46 meters højde.
  • Hele året byder Det Grå Fyr på aktiviteter og events, som gør det muligt at få en oplevelse i naturen, der omgiver fyret.
  • Det Grå Fyr har en cafe samt en butik med et stort udvalg af bøger om natur og fugle. Butikken sælger også små ting til hjemmet.