• Forside
  • Erhverv
  • Første år på egne ben gav overskud på bundlinjen
26 april, 2022 Erhverv

Første år på egne ben gav overskud på bundlinjen

Langt hurtigere end forventet har Turistforeningen for Toppen af Danmark bevist, at det er muligt at drive Danmarks største turistforening uafhængigt af Frederikshavn Kommune. Det udløste klapsalver på årets generalforsamling og ros fra formanden.

Der var stolthed i stemmen, da formand Ulla Mosich tog ordet på årets generalforsamling i Turistforeningen for Toppen af Danmark. Dels kunne hun glæde sig over, at området er helt klar til en ny sæson med mange gæster, fordi de træge år med pandemi mange steder er blevet brugt på renovering og udvikling. Og dels kunne hun glæde sig over, at turistforeningen, der samler mere end 300 aktører i toppen af Danmark, er kommet flot igennem det nyeste kapitel i dens mere end 100 år lange historie.

”2021 markerede en milepæl. En politisk beslutning betød, at vi ikke længere har kontrakt med Frederikshavn Kommune. Beslutningen kom med relativt kort varsel, men efter flere års nedskæringer i kontraktbeløbet, havde vi en fornemmelse af, at det kunne bære den vej. Vi forberedte os med en ny forretningsstrategi og tilpassede driften. I budgettet for 2021 var der forventning om underskud i et par år. Jeg kan her med stolthed afsløre, at det ikke er tilfældet for det år, der er gået.”

Ulla Mosich, Bestyrelsesformand for Toppen af Danmark
Foreningens formand Ulla Mosich kunne med stolthed i stemmen berette om årets gode resultater.

Vækst på flere områder

Overskuddet i 2021 er blandt andet drevet af fortsat vækst i feriehusudlejningen samt nye kommercielle partnerskaber med nordjyske turismeaktører. Samarbejdsaftalerne sikrer partnerne hjælp til sponsortegning, markedsføring eller PR-arbejde. De kan også tilkøbe sig synlighed via Toppen af Danmarks forskellige kommunikationskanaler eller sælge produkter på den nye bookingplatform, som gik i luften i 2021.

”Der er arbejdet benhårdt med at få portalen i gang, og vi skal til stadighed blive bedre og mere effektive. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed for det, til at lægge arrangementer til salg på portalen. Jo flere tilbud, der er, jo bedre og mere interessant bliver den for de mange brugere, vi har. Tag fat i vores kontor. De står klar til at hjælpe,” lød opfordringen fra Ulla Mosich.

Meget at se frem til

Hun varslede et travlt 2022, hvor turistforeningen ikke kommer til at lægge på den lade side. Forretningsstrategien skal eksekveres og justeres i takt med, at foreningen for alvor finder fodfæste i den nye rolle uden kommunale forpligtelser. Samtidig venter en sæson, hvor gode oplevelser forhåbentlig vinder over aflysninger og coronarestriktioner.

”Skagen Festivalen bliver gennemført i år. Og det endda for 50. gang. Om kort tid åbner Skagens Kunstmuseer en unik Monet-udstilling, som kommer på historisk besøg fra Frankrig. Samtidig ser jeg personligt frem til Sankt Hans på Skagen Sønderstrand, som i år præsenterer en båltaler, der er værd at rejse efter. Jeg glæder mig alt i alt over den opblomstring, som finder sted over alt i toppen af Danmark.”

Ulla Mosich

Om Toppen af Danmark

  • Toppen af Danmark samler mere end 300 turistaktører i Nordjylland. Foreningen blev stiftet i 1906 som Skagen Turistforening.
  • Toppen af Danmark har altid været medlemsejet og arbejder dengang som i dag for medlemmernes interesser.
  • Det betyder, at alt overskud, som foreningen genererer, bliver geninvesteret i lokalområdet og på den måde bidrager til bæredygtig turisme.
  • Toppen af Danmarks aktiviteter omfatter blandt andet sommerhusudlejning, kommercielle partnerskaber, Skagen Marathon og bookingportalen toppenafdanmark.dk, hvor en totaloplevelse med både overnatning, udflugter, kulturtilbud og restaurantbesøg kan bookes samtidig.