• Forside
  • Erhverv
  • Boligsalget 2021 slog alle rekorder hos EDC Ole Bo i Skagen
21 januar, 2022 Erhverv

Boligsalget 2021 slog alle rekorder hos EDC Ole Bo i Skagen

2021 blev det bedste år for boligsalg nogensinde. På landsplan ender EDC med at overgå sidste års rekord med ca. 6 pct. flere solgte boliger i 2021. Men lokalt hos EDC Ole Bo i Skagen overgik de landstendensen med en fremgang i salget på lidt over 20 pct, og dermed kan de igen i år kalder sig den bedst sælgende mægler i Skagen med et samlet salg af ejendomme på 137 mod 114 året før*. 

Især i første halvdel af året eksploderede salget, hvor boligkøberne stod i kø for at handle. Det mærkede man også hos EDC Ole Bo. Max Olesen, der er ejendomsmægler i Skagen, fortæller:

  • Her i Skagen og Ålbæk forsatte salget sådan set hvor vi slap det i 2020, men specielt før sommerferien var aktiviteten ekstraordinær høj, imens det har jævnet sig ud de sidste måneder af året. Men vi er meget glade for, at så mange boligsælgere valgte at betro salget af deres bolig til os – og det er altid dejligt at mærke den store glæde hos vores kunder, når boligen så bliver solgt; måske endda hurtigere og i nogle tilfælde til en højere pris end forventet.

Kigger man på salget i de enkelte landsdele, er tendensen tydelig: Der blev sat rekord i alle dele af landet – undtagen i hovedstadsområdet der ikke overgik rekordåret i 2005. Det er primært på sommerhuse og feriehuse der har været en særlig fremgang, men det har også smittet af på alm. parcelhussalg fortæller, Max Olesen:  

  • Der er ingen tvivl om, at feriehuse og sommerhuse har været den primære årsag til den store fremgang. Men vores salg til og for de lokale skawboer er også steget markant, hvor boligområder som før hen har været svær at omsætte i, er kommet godt med, og der har været flotte prisstigninger.

Max Olesen forventer et fortsat godt marked i 2022, lidt over det normale:

  • Vi har fortsat godt gang i butikken her i årets første dage, og vores klare forventning er, at det fortsætter. Selvom der er rekord mange købere, der har købt sig en bolig i Skagen de seneste to år, så er der stadigvæk rigtig mange skrevet op i vores køberkartotek, som ikke har fundet det rigtige endnu. Vi oplever samtidig, at dem der køber feriehuse i Skagen, ofte er venner til dem, der allerede er ejer af en bolig i Skagen, og hvis det forsætter, er der i mine øjne tale om en selvforstærkende effekt. Jeg kan ikke andet end være optimistisk for 2022, så længe vi har varer på hylderne.

*statistik fra boligsiden.dk ved årsskiftet 2021 og 2022.