24 June, 2023 Nyheder

Skagen Festival: vores udvalgte

I anledning af at Skagen Festival står for døren i næste weekend fra torsdag – søndag forsøger vi her fra Skagen Nyt at klæde dig bedst muligt på til en god festival.

I denne artikel vil vi derfor præsentere vores personligt udvalgte koncerter ved årets Skagen Festival.

Guiden består udelukkende af vores egne udvalgte, nogle af de koncerter som vi ser mest frem til under dette års Skagen Festival.

Torsdag d. 29. juni: Syng med aften på Havnescenen

Torsdag aften på Sparekassen Danmark Havnescenen står i fællessangens tegn.

Kl. 19.30 går Tørfisk på scenen, i første omgang for at give en almindelig koncert.

Efter en kort pause går de igen på scenen kl. 20.30 hvor de medbringer en stor stak sanghæfter – nu er der nemlig dømt fællessang så teltet det gynger.

Kl. 21.45 er det så Stig & vennerne der går på scenen. Med Stig Rossen i front og resterne fra Bamses venner er der udsigt til de største hits fra Flemming “bamse” Jørgensen.

Der er således i den grad lagt op til en festlig aften på Havnescenen og en intet mindre end fantastisk start på festivalen!

Fredag d. 30. juni: Nye konstellationer og gammel hitmager

Fredag aften ser vi frem til en aften i selskab med AKADEMIET samt Anders Blichfeldt og “Det nye band” på Spar Nord Scenen (Skagenhallen).

Aftenen starter kl. 19.30 hvor AKADEMIET går på scenen.

AKADEMIET er en ny konstellation bestående af prominente artister som eksempelvis Billy Cross, Knud Møller, Alex Nyborg Madsen, Ester Brohus, Ivan Pedersen, Rikke Thomsen & Nikolaj Christensen, som bakkes solidt op af et velspillende band.

Det er således en god blanding af unge og erfarne kræfter samt både mænd og kvinder.

Fælles for alle Akademiets medlemmer er, at de har en mere eller mindre åbenlys forkærlighed for americana, roots og country. Derfor bliver det i 2023 muligt at opleve nogle af disse artisters store hits, glemte sange og nye klassikere tilført både mandolin, “rooty” feeling og kæmpekor. Sidst men ikke mindst vil hele koncerten blive afviklet med alle mand på scenen samtidigt. Alt denne dag vil være håndspillet og mundsunget. – Sådan lyder den officielle forklaring af, hvad der venter os som publikummer, og vi glæder os i al fald.

Kl. 21.45 går Anders Blichfeldt og “Det nye band” så på scenen.

Her kan vi se frem til sange fra tiden med Big Fat Snake, samt Anders’ fortolkninger af andre kunstneres musik, som Anders enten har fremført som TV-vært på Rock Show eller fra deltagelsen i Toppen af Poppen. Det forlyder også at der vil blive spillet helt nye sange i løbet af aftenen.

Herefter kan turen meget vel gå en tur i Skawbaren i forbindelse med Skagenhallen, eller måske en tur ned i den hyggelige gårdhave ved Bodilles kro eller et af de mange andre steder med fantastisk live musik ude på de sene timer.

Lørdag d. 1. juli: Festival session, hæder, unge og mere erfarne kræfter

Fredag eftermiddag er der traditionen tro Festival Session på Spar Nord Scenen (Skagenhallen).

Her kan man opleve helt nye konstellationer som aldrig er set før og måske aldrig ses igen. Dette er altid et af festivalens absolutte højdepunkter og i år bliver uden tvivl ikke nogen undtagelse.

Under årets Festival Session er der ydermere en helt særlig musiker som skal modtage hæder.

Der er naturligvis tale om Poul Krebs som modtager årets Folkemusikpris. Det bliver en overrækkelse fyldt med overraskelser, så har vi ikke sagt for meget!

Herefter er der nogle timer til at svinge forbi Bryghuset, Torvescenen eller måske det er tid til at slå sig ned ved Skagen Fiskerestaurant og nyde et godt måltid mad under åben himmel, før end dag bliver til aften og det går videre med næste programpunkt.

Lørdag aften er der nemlig lagt op til store musikalske oplevelser på rad og række når hele 4 skønne kunstnere indtager Spar Nord Scenen (Skagenhallen) med hver deres sæt.

Denne aften kan man således både opleve Poul Krebs, Ida Gard, Thomas Kjellerup og – Kajsa Vala, som i sidste øjeblik er sprunget til som erstatning for Aura Dione som desværre måtte melde afbud grundet graviditet.

Der venter uden tvivl en alsidig aften med store musikalske oplevelser som perler på en snor.

Herefter går turen højst sandsynligt videre ud i byen på jagt efter en god efterfest på en af byens beværtninger, hvorefter vi takker af for årets Skagen Festival.

BEMÆRK: Dette er som tidligere nævnt blot vores udsete højdepunkter til årets Skagen Festival. Du kan se det samlede program her og danne dig et overblik over dit eget festivalprogram.

Vi gør yderligere opmærksom på at der også er flere forskellige koncerter om søndagen.

Læs vores øvrige guides til Skagen Festival lige her:

Skagen Festival: torsdagens program

Skagen Festival: fredagens program

Skagen Festival: lørdagens program

Skagen Festival: søndagens program