• Forside
  • Nyheder
  • 70- og 75-årige er indbudt til fælles fødselsdag i Skagen
03 april, 2023 Nyheder

70- og 75-årige er indbudt til fælles fødselsdag i Skagen

27. april afholder Frederikshavn Kommune et arrangement for alle 70- og 75-årige fra Skagen, Hulsig og Ålbæk. Her kan de inviterede høre mere om de tilbud til ældre, der er i kommunen.

Du er inviteret til 70- og 75-års fødselsdag. Sådan lyder en invitation, som Frederikshavn Kommune har sendt til alle i Skagen, Hulsig og Ålbæk, som er født i 1948 og 1953, og dermed fylder 70 eller 75 år i år.

Arrangementets formål er at fortælle om de tilbud, der er til ældre i kommunen. Det er et tilbagevendende arrangement til de 75-årige. Men i år er deltagerlisten udvidet, sådan at 70-årige også kan deltage.

“Vi har udvidet deltagerlisten, fordi der har været efterspørgsel på det. Arrangementet har nemlig været en succes for de 75-årige, og det giver god mening, at kommunen får fortalt om de forebyggende indsatser til de 70-årige også.”

Ole Rørbæk Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget

70- og 75-års fødselsdag bliver holdt torsdag 27. april kl. 13.00-15.15 i Skagen Sportscenter.

Arrangementet er en forebyggende indsats

Kommunen holder arrangementet for at informere borgerne om de tilbud, kommunen, kulturinstitutioner og foreninger har til ældre. Omkring 30 foreninger og kommunale aktører opsætter stande, som deltagerne kan gå på opdagelse i. Men arrangementet fungerer også som en forebyggende indsats, hvor emner som sundhed og ensomhed er på dagsordenen.

“Med arrangementet vil vi også skabe fællesskaber. Deltagerne møder ofte venner, bekendte og tidligere klassekammerater her, og det kan skabe relationer, som er vigtige for at forebygge ensomhed.”

Ole Rørbæk Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget

Dagens program byder på velkomst ved Ole Rørbæk Jensen, sang fra Skagen Viseklub, et oplæg af Borgerservice om digital fuldmagt og it-sikkerhed og et oplæg om de forebyggende hjemmebesøg, som kommunen tilbyder. Og så serveres der selvfølgelig kaffe og kage til.

Indbydelserne er sendt ud til 325 personer på e-Boks eller i deres postkasse. De inviterede må gerne tage en gæst med.