• Forside
  • Erhverv
  • Virksomheder kan igen sætte stande op til jobmesse i Frederikshavn
10 november, 2022 Erhverv

Virksomheder kan igen sætte stande op til jobmesse i Frederikshavn

Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune vedtog i går aftes, at jobmessen i 2023 igen skal afholdes i fysisk form. Sådan har messen ikke været afholdt siden 2019 på grund af Covid-19.

I 2020 blev jobmessen aflyst. Det samme skete i 2021. Sidste år blev messen afholdt virtuelt. Alt sammen på grund af Covid-19. Men nu har Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune besluttet, at jobmessen i 2023 skal afholdes med rigtige stande og virkelige håndtryk.

Onsdag 15. marts åbner ’Jobmesse 2023’ så i Arena Nord i Frederikshavn. Beslutningen er taget på baggrund af en evaluering af den virtuelle jobmesse i 2022, som viser, at deltagerne foretrækker en fysisk messe.

– Det fysiske møde er vigtigt for både virksomhederne og de jobsøgende. Derfor har vi bevilget pengene til at afholde jobmessen fysisk, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune, John Karlsson.

Skaber match mellem virksomheder og jobsøgende

Jobmessen skal skabe kontakt mellem de jobsøgende og virksomhederne. Da jobmessen sidst blev afholdt i fysisk udgave i 2019, blev der skabt 90 match mellem virksomheder og jobsøgende. Messen var dengang besøgt af ca. 2000 deltagere.

Det er gratis at deltage i jobmessen både for besøgende og for virksomheder. Jobmessen er åben for besøgende 15. marts 2023 fra 10.00-12.00. Virksomhederne har inden åbningen mulighed for at sætte stande op og høre et oplæg fra Jobcenter Frederikshavn om fastholdelse af medarbejdere.

Fire kommuner koordinerer jobmesser sammen

Datoen for jobmessen i Frederikshavn er planlagt sammen med Hjørring, Jammerbugt og Brønderslev kommuner. Det er for at sikre, at de fire kommuners jobmesser afholdes på forskellige datoer.

– De jobsøgende skal have mulighed for at være med på alle messerne. Hvis man for eksempel bor midt imellem Frederikshavn og Hjørring, så er det vigtigt at kunne komme med til begge, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune, John Karlsson.

De endelige datoer for de andre jobmesser offentliggøres snarest.