16 juli, 2023 Kultur

VERDENSBALLETTEN PÅ PLEJEHJEM

Verdensballetten danser mandag aften ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, det er 15. sommer i træk en række af verdens største og mest efterspurgte balletdansere kommer til Nordjylland.

Allerede mandag formiddag kan plejehjemsbeboere i Skagen, opleve udvalgte kunstnere fra Verdensballetten, når de på Ankermedet Plejecenter laver en særlig forestilling. Det er en donation fra Melsen Fonden der har gjort denne optræden mulig.

Beboere fra de tre plejehjem i Skagen samles på Ankermedet Plejecenter, hvor programmet byder på ballet, opera og klassisk musik. Blandt de medvirkende er kgl. solodanser Astrid Elbo fra Den Kongelige Ballet i København, violinisten Niklas Walentin, pianisten Alexander McKenzie, og operasanger og leder af Verdensballetten Jens-Christian Wandt.

Jens-Christian Wandt udtaler:

“Vi glæder os meget til at give plejehjemsbeboerne denne oplevelse. Oprindelig var tanken at de skulle overvære forestillingen ved Den Tilsandede Kirke, men hurtigt fandt vi ud af at det ville være en udfordring både at få beboerne ud til kirken, og også at en måske kølig aften frem til kl. 22.00 nok ikke var det mest indbydende. Så vi spurgte om ikke vi skulle komme til dem i stedet for. Vi er meget taknemmelige over at Melsen Fonden støtter Verdensballetten, og at en del af donationen er øremærket til denne optræden på plejecentret.”

I forbindelse med Verdensballettens lille forestilling på plejecentret, har Caféen på Skagens Bamsemuseum valgt at give champagne og kage til alle beboere, pårørende og medarbejdere.

På grund af pladsen, er forestillingen forbeholdt plejehjemsbeboere og pårørende.