22 marts, 2024 Erhverv

Turisme: Nordjysk camping-netværk på studietur

En række lokale campingpladsejere har været på todages inspirationstur ned gennem Jylland for at suge til sig fra ”toppen af poppen” i campingverdenen.

Destination NORD er en stor campingdestination. Faktisk var der i 2023 mere end 726.000 overnatninger på de 21 campingpladser i destinationen svarende til ca. 25 % af det samlede antal overnatninger.

Derfor er det også et erhverv, der skaber mange arbejdspladser, også i det udvidede samfund, hvor de mange gæster skal ud at opleve, spise og se nærmere på det område, de besøger.

Nu er campingpladser fra Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg kommuner netop vendt hjem fra en veritabel ”tour de force” ned gennem Jylland for at lære af nogle af de bedste inden for campingfaget:

“Vi kommer hjem med masser af god inspiration til, hvordan vi kan tilpasse os nye målgrupper og nye forventninger hos vores eksisterende målgrupper og loyale gæster. Vi har mange gode idéer og input med hjem i rygsækken, som vi kan bruge til at produktudvikle.”

sådan lyder det fra Birgitte Christensen fra Destination NORD, der faciliterer netværket.

Gruppen har besøgt Vorupør Camping, som er 100 % selvbetjent, Søndervig Camping, hvor autocampere og ”traditionelle campister” ligger side om side, og Hvidbjerg Strand Camping, som er Danmarks eneste 6-stjernede campingplads med badeland, wellness, luksushytter og hotellejligheder.

Derudover var der indlagt et stop hos Randers City Camping, der ligger bynært og som noget ret usædvanligt også satser på møder og konferenceophold.