05 maj, 2023 Nyheder

Tre spændende kunstnere udstiller i Vilde Vaser

Der bliver rig mulighed for at opleve spændende billed- og keramikkunst/skulpturer, når Vilde Vaser i Det gamle Bibliotek, med indgang fra Kroghsvej i Bededagsferien har inviteret 3 dygtige danske kunstnere til at vise deres kunst.

 

SKRUMLER

Orla Grane er kendt for sit særlige talent for at skabe keramiske skulpturer og objekter, der har en organisk og skulpturel form. Hans arbejde er ofte karakteriseret ved et enkelt og elegant formsprog, som udstråler ro og balance.

 

Han er født i 1959 og på udstillingen viser han Skrumler, som er fantasidyr lavet i stentøjsler kombineret med træ og metaldimser. Inspirationen til Skrumlerne kommer fra gud, og de første Skrumler så dagens lys i 1992. Han er uddannet på Århus Kunstakademi og har udstillet på gallerier og kunstmesser over hele Danmark.

Grane har også eksperimenteret med teknikker og materialer og har blandt andet skabt en række keramiske værker, der er belagt med metal og glas. Han har desuden udført en række større kunstprojekter, herunder en keramisk væg til Københavns Metrostation på Nørreport.

 

MASSER AF FARVER

Den farverige billedkunstner Charlotte Dønvang arbejder ekspressivt i klare farver med rammende budskaber. Hun er inspireret af gammel visdom og den enkle kunst at observere mennesker, natur og livet. Hun sætter spørgsmålstegn ved, hvad der umiddelbart møder øjet i jagten på en dybere sandhed. Hun ser på livets essens generelt, mens hun opmuntrer beskueren til at se ind i sit og stille spørgsmålstegn ved den måde, de ser på livet.

Gennem sin kunst skildrer Charlotte Dønvang livets multidimensionelle facetter og især følelser som f.eks. kærlighed, had, vrede, stress og i særdeleshed glæde. Hun går dybt ind i sit indre univers, og har imponeret publikum med sin stærke moderne abstrakte ekspressionisme i 7 lande.

Charlotte Dønvang er født i 1962 i en kunstnerfamilie og har siden 2009 udstillet i Danmark, Korea, Litauen, Malaysia, Singapore, Thailand, Taiwan og Indien i både gruppe- og soloudstillinger. Hun flyttede i 2021 tilbage til Danmark efter 28 år i udlandet.

 

LOKAL KUNSTNER

Jimmi Flyvholm er en dansk billedkunstner, der er født i 1970 og er bosat i Skagen. Han er kendt for sit arbejde med skulptur og installation, hvor han ofte inddrager fundne objekter og genstande.

Flyvholm har en eksperimenterende tilgang til sit arbejde og er kendt for at udfordre vores opfattelse af rum og skala. Hans værker er ofte karakteriseret ved deres enkle og stilfulde design og deres brug af forskellige materialer og teknikker, der skaber forskellige teksturer og farver i hans arbejde.

Som en del af sin kreative proces arbejder Flyvholm ofte med at samle materialer fra hans omgivelser og omdanne dem til en ny betydning i hans værker. Dette kan inkludere materialer som træ, metal, plastik og papir, og det kan omfatte alt fra drivtømmer, genstande fra naturen til genstande fra det moderne samfund.

Udstillingen kører hele ugen fra mandag d. 1. maj til søndag d. 7. maj, og det vil være muligt at træffe kunstnerne alle dage.

 

Billedtekst: Der er tre spændende kunstnere Jimmy Flyvholm, Charlotte Dønvang og Orla Grane, der udstiller i Vilde Vaser