• Forside
  • Kultur
  • Svensk folkemusik i verdensklasse og unge danske talenter fuldender program for Skagen Festival
05 juni, 2024 Kultur

Svensk folkemusik i verdensklasse og unge danske talenter fuldender program for Skagen Festival

Skagen Festival, der afholdes den 4.-7. juli 2024, har i dag fuldendt programmet for festivalen. Det er sket med offentliggørelsen af svenske ÅKERVINDA og danske Ara Macao, der tager over fra irske Tupelo, der har meldt afbud til festivalen af private årsager.

Svenske Åkervinda er fire stærke solister med karakter og særegne vokale kvaliteter: Iris Bergcrantz, Linda Bergström, Agnes Åhlund og Lise Kroner, der formidler de nordiske viser med en sårbarhed og en kvindelig urkraft, der får nakkehårene til at rejse sig.

Siden gennembruddet ved Århus Vocal Festival i 2015 har gruppen turneret i store dele af Europa, USA og Canada. De har lavet samarbejder på kryds og tværs af musikgenrer – senest med den legendariske vokalgruppe The Swingles fra London.

I 2018 udgav de deres andet album ”Förgänglighet”, der i februar 2019 blev nomineret til en svensk Grammis (svensk version af DMA Roots) for årets folkemusikudgivelse i Sverige.

Åkervinda optræder fredag den 5.juli kl. 17.15 på Torvescenen.

Danske debutanter åbner Skagen Festival

Det er noget af en mundfuld, at skulle åbne Havnescenen på Skagen Festival, torsdag den 4. juli kl. 12.00. Det lod er i lagt på skuldrene af en gruppe unge århusianske talenter i gruppen Ara Macao.

Ara Macao spiller numre af kunstnere, som griber fat i mellemøstlig, afrikansk, indisk eller nordisk musik, og blander det med genrer som elektronisk, rock, jazz, indie og pop.

Bandet bygger nye musikalske broer, der er med til at præge, hvilken retning de skal på verdenskortet og i lydlandskabet. Ara Macao improviserer i anderledes tonesprog og skalaer, og arbejder med anderledes beats og taktarter, og åbner de musikalske horisonter.

Ara Macao fordyber sig i forskellige etniske grooves og rytmesprog, og får det til at swinge fedt sammen.

Gruppen af musikere har rødder i Musikskolen Frontsession Aarhus, og kan opleves på Sparekassen Danmark Havnescenen, torsdag den 4. juli 2024 kl. 12.00.

Se hele programmet og køb billetter på www.skagenfestival.dk