• Forside
  • Erhverv
  • Stor norsk tremastet træskonnert er taget på land i Skagen
08 oktober, 2021 Erhverv

Stor norsk tremastet træskonnert er taget på land i Skagen

Nordic Yacht Service som startede op i Ålbæk den 1. april i år, hev i går den store norske træskonnert “Lady Mack” fra Oslo på land.

Den er nu på bedding ved Karstensens Skibsværft, hvor Nordic Yacht Service har lejet sig ind i de kommende par uger. Her skal den store skonnert forkæles og vedligeholdes.

Den første opgave består i at få renset skonnerten helt i bund. Herefter skal den slåes og kalfaktres i bunden, så den igen bliver helt tæt.

Tæt var den nemlig på ingen måde da den tremastet skonnert anløb Skagen Havn. Det stod faktisk så forholdsvist skidt til, at Simon Hansen som er ejer og daglig leder af Nordic Yacht Service måtte stå klar på kajen med ekstra pumper for at få al vand tilbage i havet hvor det hører til.

Det er således også tydeligt at det er på høje tid at få skonnerten på bedding og få set hende efter. Det var da også planen at det skulle ske langt tidligere – Faktisk var denne opgave den første som Simon fik en henvendelse omkring da virksomheden blev stiftet i April i år.

Men grundet corona og de dertilhørende restriktioner i Danmark og i sær i Norge, har det først kunnet lade sig gøre nu.

Den tremastet skonnert er på hele 114 fod (svarende til 34 meter) og sejler til dagligt med selskaber på op til 300 personer I den smukke Oslofjord. Skibet er bygget i England tilbage i 1944.

Hos Nordic Yacht Service drømmer de om, at den kommende havneudvidelse i Ålbæk kan føre til, at de selv kan tage både af denne størrelse på land i Ålbæk.

I Norge mangler de værfter og skibstømrer, som kan arbejde med træskibe, så håbet er, at det her kan blive starten på et godt og langt samarbejde med nordmændene.