• Forside
  • Nyheder
  • Skoleferie: Store Bededag bliver til fridag i juleferien i stedet
23 april, 2023 Nyheder

Skoleferie: Store Bededag bliver til fridag i juleferien i stedet

Børne- og Ungdomsudvalget vedtog onsdag aften, at skolerne får en ekstra fridag i forlængelse juleferien i stedet for Store Bededag.

Onsdag aften besluttede Børne- og Ungdomsudvalget, at skolebørnene i Frederikshavn Kommune får en ekstra fridag i forlængelse af juleferien i stedet for at have fri på Store Bededag.

– Det har vi besluttet, fordi børnefamilierne ofte har meget, de skal nå i juleferien, og så kan det give ro at have en ekstra fridag efter nytår. Der er også et lille klimaaspekt i det; En skoledag mindre i vintermånederne, er en dag mindre, hvor der skal bruges energi på at varme skolerne op, siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

I slutningen af februar afskaffede Folketinget helligdagen Store Bededag for at finansiere en række andre områder, blandt andet Forsvaret.

Men det samlede antal skoledage forbliver det samme. Derfor skulle Børne- og Ungdomsudvalget beslutte, hvor fridagen i stedet skulle placeres. Og i Frederikshavn Kommune bliver det så i juleferien.