• Forside
  • Det sker
  • Skagens Soroptimister sætter fokus på det at vokse op med en alkoholiseret forældre
25 februar, 2022 Det sker

Skagens Soroptimister sætter fokus på det at vokse op med en alkoholiseret forældre

Mandag den 7. marts kan man på Kulturhus Kappelborg opleve Marie Brixtofte fortælle om ”Livet med en alkoholiseret far – og sorgen ved tabet” .
Det er SI Skagen (Soroptimist International Skagen), der i samarbejde med Skagens Bibliotek har ønsket at sætte fokus på dette tema og skabe opmærksomhed på de følgevirkninger, mange må bakse med senere i livet, når de har haft alkohol- og misbrugsproblemer tæt på.

SI Skagen ønsker også at skabe øget opmærksomhed på TUBA, der står for terapi og rådgivning til unge, der er børn af alkohol- og stofmisbrugere. Man vil derfor samme aften overrække en donation til TUBA’s afdeling i Frederikshavn og håber på et pænt overskud fra billetsalget, som også vil gå til TUBA. Psykoterapeut, Marianne Bach, vil repræsentere TUBA og fortælle lidt om deres arbejde. efter MB’s foredrag.

I Marie Brixtoftes bog, ”Kun når det regner”, fortæller hun om livet med sin alkoholiserede far. Nogle har sikkert set DR 2 serien om Peter Brixtofte, hvor hun og hendes søster også deltog. Mange, der har oplevet Maries foredrag, har udtrykt stor lettelse over ikke at føle sig alene med den tunge bagage, de bærer på efter opvæksten i en dysfunktionel familie.

I sin bog, ”Bolsjefilosofi”, skriver Marie Brixtofte ærligt om de senfølger, mange må bakse med , og i sit foredrag vil hun komme ind på, hvordan man rydder op i den tunge bagage, der bl.a. kan rumme lavt selvværd, kontrol-behov og problemer med at sige fra og være omsorgsfuld over for sig selv. MB har i mange år arbejdet som psykolog og ved, hvilke senfølger, der bakses med, og hun vil præsentere såvel egne som gængse modeller for at arbejde med disse.

Billetter købes på biblioteket eller på Frederikshavn Biblioteks hjemmeside: https:bibl.frederikshavn.dk
SI Skagen er en del af en verdensomspændende organisation, Soroptimist International, for kvinder med overskud, der ønsker at gøre en forskel gennem projekter, der styrker kvinders rettigheder, status og udviklingsmuligheder.
Læs evt. mere på https://skagen.soroptimist-danmark.dk