• Forside
  • Nyheder
  • Skagen Vinterbadedage bygger videre på en populær tradition – nu med saunaer på stranden
06 december, 2022 Nyheder

Skagen Vinterbadedage bygger videre på en populær tradition – nu med saunaer på stranden

Sidste weekend i januar kan du atter nyde en dukkert i det dejligt kolde vand i Skagen og ikke mindst samværet med mange andre vinterbadere, når Skagen Vinterbadedage finder sted. Årets store nyhed bliver opstillet saunaer ved stranden midt i Skagens storslåede natur.

Skagen har i en årrække været kendt for sin Vinterbaderfestival, men arrangørerne kørte lidt træt i det store arrangement og ville gerne give stafetten videre. Derfor svigter Skagen ikke vinterbaderne, og traditionen videreføres nu i en tilpasset form og med forankring i Toppen af Danmark, byens hoteller og Kappelborg.

“Det bliver et mere åbent arrangement med færre faste programpunkter. I stedet kan vinterbaderne bade fra solopgang til solnedgang, og nyde fællesskabet i saunaerne. Dog er der videreført programpunkter fra de tidligere år. Det gælder bl.a. guidet byvandring afsluttende med den højt skattede skipperlabskovs fra Foldens Hotel og glühwein i Skagens Museums have lørdag, samt skrub af suppe på stranden søndag kl. 11 til 12 serveret af Skagen Fiskerestaurant”

Lars Ilum, leder af Kappelborg

En række af Skagens hoteller tilbyder pakkearrangementer med ophold inklusive det armbånd, der giver adgang til saunaer og øvrige events for vinterbadere. Armbåndet kan også købes uden indkvartering på Kappelborgs hjemmeside, https://www.kappelborgskagen.dk/vis/artikel/skagen-vinterbadedage-2023 

Salget starter tirsdag 6. december. Du kan se det komplette program for dagene 27.-29. januar 2023 på www.toppenafdanmark.dk/skagen-vinterbadedage.

Vinterbadedage-armbåndet koster 498 kr., og ud over de varme saunaer giver det adgang til en guidet byvandring, skipperlabskovs og glühwein i museets have, suppe på stranden samt 20 pct. rabat i udvalgte butikker i Skagen. Endelig får vinterbaderne rabat på entreen til fredagens koncert med Grarup All Stars på Kappelborg inklusive en øl eller et glas vin.

“Alle, der booker overnatning på de deltagende hoteller i forbindelse med Vinterbadedage, får armbåndet med i prisen, og jeg ved at mange af hotellerne er klar med lidt ekstra forkælelse, såsom varm kakao og boller. Der kommer sikkert også flere surprise-ting med i armbåndet”

– Sådan siger Gitte Nordmann fra Foldens Hotel, som er med til at arrangere Vinterbadedage. Hun glæder sig over, at mange af de hidtidige frivillige har meldt sig under fanerne i det nye regi.

Der er således lagt op til at videreføre vinterbade-traditionen i Skagen som et mere åbent arrangement, men med potentiale til at blive en endnu større begivenhed end hidtil. Nogle dage, hvor vinterbadere fra hele landet sætter hinanden stævne for at nyde de kolde bølger og de varme saunaer, få årets skud af endorfiner og positiv energi samt opleve storslået natur og vintervelvære.