• Forside
  • Det sker
  • Skagen Vinfestival byder på store oplevelser for alle sanser
23 august, 2022 Det sker

Skagen Vinfestival byder på store oplevelser for alle sanser

Fredag d. 2. september er der vin i lange baner når Vin, Sprit og Delicentralen sammen med Skagen Rooftop byder indenfor til Skagen Vinfestival.

Vinfestivalen kommer til at foregå fra kl. 16 – 21, på Skagen Rooftops unikke terasse med en af byens smukkeste udsigter ud over Skagen Havn.

Hvis man er bare den mindste smule til vin, så er dette stedet at være denne dag. Takket være Vin, Sprit og Deli centralens store netværk af kvalitetsbevidste leverandører fra hele verden, præsenteres der vin fra hele 48 leverandører, som der importeres direkte fra.

Da festivallen ligger i høsttiden er det desværre ikke alle producenter der har mulighed for at møde fysisk op, men mange har alligevel lovet at dukke op.

Om producenten er fysisk tilstede eller ej, så kan du smage et udvalg af deres fantastiske vine.

Denne dag har du faktisk mulighed for at smage intet mindre end 200 forskellige vine – plus det løse.

Derudover vil du som noget ganske særligt kunne købe dine favoritvine med hjem til virkelig skarpe priser.

Sidst men ikke mindst er der mulighed for at købe et glas yderst eksklusiv vin i en Fine Wine bar. Her findes der helt eksklusive kvalitetsvine, nogle endda dateret helt tilbage til 1960’erne. Der er således tale om noget ganske særligt vin som er både svært og dyrt at støve op på egen hånd.

Billetterne bliver revet væk, så det er med at tænke hurtigt og få bestilt jeres billetter – det kan i gøre lige her.

En billet koster 450,- pr. Person men pengene er særdeles godt givet ud.

Meget mere end vin

Udover de mere end 200 vine der kan smages denne dag, og de ekstra gode priser på dine favoritvine, så er der nemlig også sørget for både live musik og udsøgt aftensmad samt et speakers corner.

Om eftermiddagen sørger Mads Toghøj for den gode stemning, mens scenen om aftenen overlades til en DJ som sørger for den hyggelige lounge stemning.

I Speakers Corner vil du kunne høre flere forskellige både spændende og inspirerende talks og smagninger af vinjournalist Rene Langdahl, som vender flg. Temaer. Tysk Riesling, Hauksson weine fra Schweiz, hvid Bourgogne & Piemonte.

Når sulten melder sig

Til de mange fantastiske vine som du kan smage til Skagen Vinfestival hører der naturligvis en lækker bid mad.

Derfor er der naturligvis også arrangeret flere forskellige madbarer som naturligvis er inkluderet i billetprisen.

Du kan bl.a. glæde dig til:

  • 2Takt Cafe og Brasseri fra Frederikshavn byder på 2 slags hotdogs af hummer og fisk
  • P.Ølseriet fra Bjergby står for chacuterie – herunder bl.a. Coppa, øl pølser og tørrede spegepølser og lækkert tilbehør hertil.
  • Vincentralens egen deli kommer med stort ostebord, Foie Gras sliders og grillet BBQ koteletter af skovgris
  • Køkkenchefen på Rooftop laver lækkert brød og eclaires mm.

Desuden laves der i samarbejde med Scandic Pelagic forskellige kreative sildehapsere – Sild og Riesling er nemlig gode venner, og der er rigeligt riesling at smage på til Skagen Vinfestival.

Håber at skabe en tradition

Håbet fra arrangørerne er at denne første udgave af Skagen Vinfestival bliver en succes.

Hvis dette er tilfældet er planen nemlig at gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed.

De har eksempelvis allerdde gjort sig tanker om, at en eventuel Skagen Vinfestival 2023 nok bør rykkes over i forsommeren, således at flere leverandører har lyst til, samt mulighed for at deltage.

Først og fremmest ser de dog frem til denne første udgave af Skagen Vinfestival som altså løber af stablen på Skagen Rooftop fredag d. 2. september kl. 16.00 – 21.00.

Obs: når vinfestivallen lukker og slukker kl. 21, så holder Skagen Rooftop fortsat åbent – En hyggelig aften behøver således ikke at slutte dér.