Torsdag skydes Hirtshals Fiskefestival i gang og det betyder traditionen tro at 10 af Nordjyllands bedste restauratører kæmper mod hinanden i konkurrencen “Local Cooking”.
Deltagerne skal i år konkurrere i at lave den bedste ret med torsk – friskfanget fra Skagerrak, hevet næsten direkte fra havet og op til kokkebordene i teltet.
Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Nordjyllands helt unikke fødevareressource, nemlig fisken. Det er sket i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk.
Konkurrencen finder sted i teltet “Bøgen” på havnen i Hirtshals, hvor Hirtshals Fiskefestivals centrum er.
Konkurrencen Local Cooking underbygger det fornyede fokus på bæredygtigt fiskeri af frisk højkvalitetsfisk, som dansk fiskeri generelt retter stigende fokus på.
I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden.
Denne donation er stærkt medvirkende til, at konkurrencen bliver afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel og som noget nyt blev der livestreamet fra konkurrencen.
I år er niveauet på restauranterne i Nordjylland højere end nogensinde før, da der i år deltager to Michelin restauranter.
Deltagerne er ti af Nordjyllands bedste og mest spændende restauranter lige nu:
I år bliver niveauet til Local Cooking tårnhøjt og derfor består dommerpanelet af: