03 august, 2023 Nyheder

Skagen-restaurant skal i dag konkurrere til Local Cooking i Hirtshals

Torsdag skydes Hirtshals Fiskefestival i gang og det betyder traditionen tro at 10 af Nordjyllands bedste restauratører kæmper mod hinanden i konkurrencen “Local Cooking”.

Deltagerne skal i år konkurrere i at lave den bedste ret med torsk – friskfanget fra Skagerrak, hevet næsten direkte fra havet og op til kokkebordene i teltet.

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Nordjyllands helt unikke fødevareressource, nemlig fisken. Det er sket i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk.

Konkurrencen finder sted i teltet “Bøgen” på havnen i Hirtshals, hvor Hirtshals Fiskefestivals centrum er. 

Konkurrencen Local Cooking underbygger det fornyede fokus på bæredygtigt fiskeri af frisk højkvalitetsfisk, som dansk fiskeri generelt retter stigende fokus på.

I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden.

Denne donation er stærkt medvirkende til, at konkurrencen bliver afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel og som noget nyt blev der livestreamet fra konkurrencen.

I år er niveauet på restauranterne i Nordjylland højere end nogensinde før, da der i år deltager to Michelin restauranter. 

Deltagerne er ti af Nordjyllands bedste og mest spændende restauranter lige nu:

  • Håkon i Skagen
  • Dejavu i Aalborg
  • Emil i Aalborg
  • Essends i Frederikshavn
  • HimmerRiget i Gatten
  • Fusion i Aalborg
  • Abstrakt i Hirtshals
  • Alimentum i Aalborg
  • TRI i Agger
  • Villa Vest i Lønstrup

I år bliver niveauet til Local Cooking tårnhøjt og derfor består dommerpanelet af:

  • JesperKoch, masterchefdommer, smagsintensitetens mester og bestyrer af køkkenet på Syttende på Hotel Alsik.
  • Mikael Kopp fra Fauna i Musikkens Hus og trofast overdommer i Local Cooking konkurrencen.
  • Kenneth Toft Hansen, verdens bedste kok, køkkenchef og øverste gastronomiske chef for Svinkløv Badehotel.
  • Bo Jacobsen, restauratør og ledestjerne for masser af ungkokke på den københavnske scene. 
  • Svend Rasmussen, mangeårig kvalitetsbevidst og perspektiveringsstærk madanmelder på Berlingske.