18 maj, 2024 Det sker

Skagen Byting inviterer til EU debatmøde

Den 22. maj afholder Skagen Byting et møde om det forestående EU valget søndag d. 9. Juni.

Denne aften vil følgende kandidater sidde i panelet:

 

  • Morten Løkkegaaard, medlem af EU Parlamenter for Venstre
  • Bergur Lykke Rasmussen, medlem af EU Parlamentet for Moderaterne
  • Asser Mortensen, opstiller til EU Parlamentet for Socialdemokraterne
  • Claus Skovmose, opstiller til EU Parlamentet for Danmarks Demokraterne

 

Mødet bliver styret af konferencier Jørgen Pyndt, hvor emnerne  bl.a. vil være Fiskeri på Bankerne, Turisme, migration og Kina

 

Mødet bliver holdt i Skagen Kultur og Fritidscenter fra kl. 19.00 til 21.00, hvor alle er velkommen til at deltage.

 

Om Morten Løkkegaard:

Morten Løkkegaard blev ved Europa-Parlamentsvalget 2009 indvalgt som den anden af Venstres tre valgte kandidater, men fik ikke genvalg i 2014 hvor 44.010 personlige stemmer kun rakte til positionen som førstesuppleant. Da partiets medlem Ulla Tørnæs udtrådte af parlamentet den 29. februar 2016 på grund af sin udnævnelse til dansk minister, kom Løkkegaard dog i Europa-Parlamentet igen.

Ved Europa-Parlamentsvalget i Danmark i 2019 blev Løkkegaard genvalgt.

 

Om Bergur Løkke Rasmussen:

Bergur Løkke Rasmussen er søn af nuværende udenrigsminister, den tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, og dennes hustru, Sólrun Løkke Rasmussen. Løkke Rasmussen meldte sig som 17-årig ind i Venstres Ungdom i Græsted. Ved regionsrådsvalget i 2013 blev Løkke Rasmussen valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden. Ved Europa-Parlamentsvalget
2019 fik han 11.615 personlige stemmer.

 

Om Asser Mortensen:

“Jeg har mange visioner for Europa og er stor tilhænger af det fredsprojekt, jeg mener EU er. Min mormors historier fra krigen og besættelsen har efterladt et stor indtryk på mig, og jeg ser EU som en stor succes, der har sikret fred mellem Europas store arvefjender i over 50 år. Vi må aldrig glemme historien. Det øjeblik vi glemmer krigens rædsler, vil en ny stærk diktator begynde at køre sine kampvogne ind over grænsen til frie demokratiske lande.”

 

Om Claus Skovmose:

“Jeg er født mellem Frederikssund og Slangerup, vokset op i Roskilde og København og har boet de sidste 15 år i Nordjylland. I 2009 flyttede jeg med min familie til Slettestrand, hvor jeg arbejde i Jammerbugt Kommune før jeg startede min egen virksomhed i Aalborg. For nogle år siden flyttede jeg til Aalborg, hvor jeg i dag bor i et hus i Kærby og arbejder med den grønne omstilling.”

Skagen Byting glæder sig til en udbytterig debat.