• Forside
  • Kultur
  • Poul Krebs modtager pris til Skagen Festival Sessions
05 april, 2023 Kultur

Poul Krebs modtager pris til Skagen Festival Sessions

Når Skagen Festival fra 29. juni til 2. juli i år afvikles, bliver det- blandt meget andet godt på festivalprogrammet- også med et særligt fokus på Poul Krebs, som ved den traditionelle Festival Session får overrakt årets Folkemusikpris 2023.

Krebs tildeles prisen med baggrund i sit mangeårige bidrag til den danske befolknings musikalske tradition og selvforståelse.

Selv udtalte Poul Krebs ved offentliggørelsen af valget på ham, som årets prismodtager:

“For mig er folkemusik ikke en genre- det er musik til at samle folk i tider, hvor så rigeligt skiller os ad. Jeg er stolt og beæret over at modtage denne pris på den festival, der startede det hele for mig,” og henviser til, da han som helt ung musiker tilbage i halvfjerdserne spillede i skolegården på Kappelborgskolen i Skagen under festivalen.

Poul krebs

Prisen overrækkes til Festival Session

Prisen overrækkes ved Skagen Festival Session, som finder sted lørdag den 1. juli om eftermiddagen og som traditionelt set er en helt særlig eftermiddag på Skagen Festival, hvor flere af festivalens artister finder sammen i utraditionelle musikalske konstellationer og jamsessions, og hvert år er der garanti for en helt særlig musikalsk oplevelse netop til dette arrangement.

Festival Session er en overraskelses-koncert, hvor publikum som udgangspunkt først ved, hvem der optræder lige op til. Men i år kan arrangør og vært ved Skagen Festival Session, M.C. Hansen, alligevel godt løfte lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske den eftermiddag- udover at årets folkemusikpris bliver overrakt til Poul Krebs.

“Jeg tror godt, at jeg kan garantere, at Poul Krebs giver et nummer eller to til årets Festival Session. Og der vil helt sikkert være nogle overraskelser i den forbindelse, både for publikum, men også for Poul Krebs.”

Sådan fortæller M.C. Hansen, som leder musikere og publikum igennem session-eftermiddagen på Spar Nord-scenen i Skagen Kultur- og Fritidscenter.

Krebs giver festival-koncert

Poul Krebs giver desuden koncert på festivalen lørdag aften til den traditionelle sangskriveraften. Og det på trods af, at han sidste år meldte ud, at optræden på festivaler var et overstået kapitel for ham.

Sangsskriver-aftenen på Skagen Festival har særligt fokus på sangen og teksten og er som regel en aften, hvor der bliver lyttet intenst til kunstnerne.

Til årets sangskriveraften giver også Ida Gard, Aura Dione og Thomas Kjellerup koncert.

En billet til sangskriveraftenen giver adgang til alle fire koncerter.

En særlig festival-kulisse

Skagen Festival skiller sig ud fra festivaler, som de er flest, idet festivalens koncerter foregår på forskellige scener rundt omkring i byen, og at man som publikum selv kan bestemme, hvilke og hvor mange koncerter eller arrangementer, man vil købe billet til.

“Skagen by er en naturlig del af Skagen Festival, som sagtens både kan rumme museumsbesøg, jomfruhummere, kølig hvidvin, store musikalske oplevelser, gademusikanter og kolde fadøl på én gang.”

Jesper Hegaard, Formand for Skagen Festival

Billetter til Skagen Festival kan købes på skagenfestival.dk.