08 oktober, 2022 Nyheder

Opdatering om skoletandlæge i Skagen

Susanne Venø nielsen, byrådspolitiker fra Socialdemokratiet, har sendt følgende opdatering på hendes Indlæg: Skoletandlæge i Skagen:

Jeg har nu undersøgt, hvad der er op og ned i forhold til tandplejen i Skagen, da der var anderledes opfattelse og erfaring end det, jeg skrev om.

Det er sådan, at der er tandplejere i Skagen, og at alle der skal have almindelige tandeftersyn kan blive undersøgt i Skagen af en tandplejer. 

Der kan opstå fejl, fordi der er rigtigt mange bookinger og ændringer dagligt, så det er svært at undgå, at disse fejl opstår. Fejlen kan eksempelvis opstå, hvis et barn af en eller anden årsag skal undersøges af tandlægen i Frederikshavn et år, og tandplejen så ved en fejl ikke får ændret næste års tandeftersyn til at være i Skagen. Dette opdages ikke, fordi der går et år imellem. Der foretages omkring 150 bookinger/ændringer dagligt i tandplejen.

Tandplejen oplyser, at der er kapacitet på klinikken i Skagen til undersøgelse af børnene, som er tilknyttet.

Det, der selvfølgelig bekymrer os er Skagboernes oplevelse af, at det er definitivt, at de skal til Frederikshavn til undersøgelse. Det skal de på ingen måder, og de kan altid ringe til tandplejen og få det ændret, så deres barn kan få undersøgelse i Skagen. Det er alene, hvis det er tandlægen, der skal undersøge/behandle barnet, at det er nødvendigt de tager til Frederikshavn. Vi vil selvfølgelig forsøge at minimere fejlene, men idet børnene kun skal til undersøgelse en gang årligt er det svært at ”redde” fejlen, hvis forældrene ikke henvender sig. 

Tandplejen oplyser: 

“Vi vil derfor meget gerne opfordre til, at forældre kontakter os, hvis de oplever, at deres barn fejlagtigt indkaldes til almindeligt tandeftersyn i Frederikshavn. De kan kontakte tandplejen på tlf: 98456400 Telefontiderne fremgår på hjemmesiden: 

Telefontid: ( fremgår også via linket: Tandlæge og tandpleje – Frederikshavn kommunale tandpleje)

Mandag kl. 8-10 og 12.45-15.00

Tirsdag kl. 8.15 – 10 og 12.45-15.00

Onsdag og Torsdag kl 8-10 og 12.45-15.00

Fredag 8.15-13”