02 oktober, 2022 Nyheder

Indlæg: Skoletandlæge i Skagen

Vi har modtaget nedenstående indlæg fra Susanne Venø, byrådsmedlem samt medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for Socialdemokratiet:

Skoletandplejen diskuteres i Skagen.

Som medlem af det ansvarlige udvalg vil jeg gerne komme med fakta i sagen:

Det er bestemt ikke byrådets intention, at der ikke skal være skoletandlæger i Skagen, som der på et tidspunkt har været nævnt. Det er simpelthen ikke muligt at tiltrække skoletandlæger til Skagen. Vi har prøvet meget!

Samtidig er det heller ikke tilfældet, at alle børn og unge skal tage turen til Frederikshavn, men i det tilfælde, at der en krævende behandling, så foregår det i Frederikshavn.

Drejer det sig om et ganske almindeligt eftersyn, så foretages det på Skagen Skolen, hvor skoletandplejen har til huse.

Vi har altså prøvet meget.

Alle skal vide, at der er forsøgt med tiltag som, at vi kunne dele en tandlæge med Læsø, da de også har problemer, og at tandlæger fra Frederikshavn skal køre til Skagen, men det vil afkorte deres behandlingstid på grund af transporten frem og tilbage, og det er der ikke et ønske om, da der i forvejen er ventetid på behandling. Så er det ikke klogt at bruge sparsom tandlægetid på vejen.

Hvis nogen har et forslag så lytter vi virkelig gerne, men at tro vi ikke har forsøgt meget inkl. lønaftaler. Ja det er altså forkert.

Susanne Venø

Skagen

Medlem af byrådet 

Og Børne- og ungdomsudvalget