• Forside
  • Nyheder
  • Ny videregående uddannelse kan være på vej til Frederikshavn
05 april, 2023 Nyheder

Ny videregående uddannelse kan være på vej til Frederikshavn

Skagen kan om nogen drage fordel af den nye uddannelse som kan være på vej til Frederikshavn.

Virksomheder inden for service- og turistbranchen i den nordligste del af Nordjylland efterspørger i stigende grad kvalificerede medarbejdere. Derfor går Professionshøjskolen UCN nu efter at oprette en ny uddannelse til serviceøkonom i Frederikshavn i tæt samarbejde med kommunen og det lokale erhvervsliv.

Det er planen, at den nye serviceøkonomuddannelse oprettes som en såkaldt filial af UCN’s tilsvarende uddannelse i Aalborg, hvor professionshøjskolen har en lang tradition for at uddanne serviceøkonomer.

“Vi skal naturligvis først have alle godkendelserne på plads, men vi håber og tror på, at vi allerede fra næste år kan tage imod de første studerende på uddannelsen i Frederikshavn. Vi har oplevet et stort ønske fra både kommunen og de lokale virksomheder for at få uddannelsen til byen. Ved at oprette en filial af uddannelsen i Frederikshavn øger vi helt sikkert chancerne for, at de studerende får job i området, når de er færdige.”

Kristina Kristoffersen, rektor på UCN

Brug for flere hænder i turismebranchen

Den lokale hotel- og restaurationsbranche og turisme- og eventindustri har siden coronapandemien oplevet stor vækst. I dag er der tæt på 8000 jobs alene inden for turismesektoren i den nordlige del af Vendsyssel. Og en undersøgelse fra sidste år viste, at en lang række virksomheder får brug for flere hænder de kommende år.

“Det glæder mig, at vi formentlig kan sige velkommen til serviceøkonomuddannelsen. Sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne arbejder vi løbende for at tiltrække uddannelser til vores kommune, for det skaber vækst, arbejdskraft og bosætning. Og så giver det god mening at placere en uddannelse her, som peger ind i turismeerhvervet.”

Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune

Også hos de lokale aktører vækker udsigten til en mulig serviceøkonom uddannelse begejstring.

Vi har talt med Ulla Mosich som ejer og driver Aalbæk badehotel og som samtidig er bestyrelsesformand for Toppen af Danmark.

Hun er stærkt begejstret over udsigten til, måske allerede til sommeren 2024 at få Serviceøkonom uddannelsen her til kommunen.

Ifølge Ulla mosich giver det nogle ideelle betingelser for at kunne både tiltrække- og fastholde arbejdskraft og med de tre måneders praktik som er inkluderet i uddannelsen er håbet at de studerende allerede inden uddannelsens afslutning får en tilknytning til lokalområdet og praktikpladsen, som giver den enkelte lyst til, samt mod på at slå sig ned i området efter endt uddannelse.

Ydermere giver det en unik mulighed for de unge her i kommunen, at få en både spændende og relevant videregående uddannelse i nærområdet.

Ulla mosich håber afslutningsvis at den nye uddannelse vil få flere til at få øjnene op for de gode karrieremuligheder som findes mange steder i branchen.

Om uddannelsen

Uddannelsen til serviceøkonom varer to år, og som færdiguddannet kan man blandt andet arbejde med oplevelsesdesign og forretningsudvikling inden for turisme, detail, sport, kultur, events og i hotel- og restaurationsbranchen.

Professionshøjskolen UCN forventer årligt at kunne optage 20 studerende på den nye uddannelse i Frederikshavn fra sommeren 2024.