30 juni, 2023 Nyheder

Ny uddannet elektriker helt på toppen hos SeaMech

Erhvervsuddannelser giver uanede muligheder, første skridt er at vælge uddannelsesretning, det næste skridt at vælge brancheområde.

SeaMech, der er beliggende i Skagen og Hirtshals, beskæftiger sig med marine elektronik og er specialiseret i installation og reparation af avanceret elektronik, samt elektriske installationer til en bred vifte af skibstyper.

Da Tobias R. Skov så opslaget om en læreplads som elektrikerlærling hos SeaMech, øjnede han muligheden at få en uddannelse og interesser indenfor sejlads, skibe og elektronik til at gå op i en højere enhed.

Bosiddende nær Skive, hvor der også er vand og skibe, var det helt andre spændende forhold og skibstyper SeaMech kunne tilbyde Tobias i en elektrikerlæreplads.

Tobias kom med et åbent sind og en indstilling og villighed til at være flytbar og rykkede teltpælene mod nord til Skagen. Her står han nu 3 år senere som ny udlært elektriker i byen på toppen af Danmark, hvor han efter endt uddannelse har planer om at blive boende.

Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen ved Erhvervsservice Nord sætter spot på, at det er vigtigt at gøre noget særligt for at få de unge i tale, og der skal være noget for dem at flytte efter.

”I mit job som lærlingekoordinator har jeg et meget stort fokus på faktorer udenom elevens faglighed. Jeg har været med til at rekruttere Tobias R. Skov til SeaMech, og fulgt ham på rejsen ikke kun igennem uddannelsen, men i lige så stor grad alt det der omhandler at etablere sig et nyt sted”, fortæller Anette H. Sørensen.

At missionen er lykkedes sandede elinstallatør Kasper D. Ottesen fra SeaMech da Tobias glædestrålende fortalte, at resultatet på dagens svendeprøve var et flot 12-tal.

”Og da Tobias under middagen på EUC Nord blev kaldt op for at modtage El-installatør Steen Jørgensens legat, som gives for at være en god håndværker, en god kammerat og en god kollega, blev jeg super stolt over, at vi har været med til at uddanne Tobias”, fortæller Kasper D. Ottesen.

”I forbindelse med de unges uddannelsesvalg tror jeg på, at det er vigtigt at kigge på faktorer som interesser, værdier og kompetencer, og undlade at stille spørgsmålet, hvad vil du være, men i stedet spørge, hvad er dine interesser, og hvad er du god til”, slutter Anette H. Sørensen, og henviser til Tobias R. Skov som et eksempel på denne tankegang.

Ud over SeaMech, som er partner i Lærlingeordningen, der er forankret i Erhvervsservice Nord, tæller ordningen endvidere RASI Maskinfabrik, Mariendal Electrics, EnTech Marine, Hirtshals Yard, Alfa Laval, Soft & Teknik, Svanehøj, Vestkajens Maskinværksted, Orskov Yard, MAN Energy Solutions samt KS Maskinteknik.