• Forside
  • Kultur
  • Nordjyllands Kystmuseum blandt højdespringere i Attraktionslisten 2021
08 september, 2022 Kultur

Nordjyllands Kystmuseum blandt højdespringere i Attraktionslisten 2021

VisitDenmark har netop lanceret Attraktionslisten for 2021, der oplister de 300 mest besøgte attraktioner i Danmark. Her er Nordjyllands Kystmuseum en klar højdespringer blandt de nordjyske attraktioner i forhold til 2020 med Kystmuseet Bangsbo Fort i front.

Selvom mange af de danske attraktioner blev ramt af Corona nedlukninger og svigtende besøgstal i 2021, så var der markant fremgang hos Nordjyllands Kystmuseum med Kystmuseet Bangsbo Fort som højdespringer. Her havde Kystmuseet en fremgang på 169,1% i forhold til 2020, og de flotte væksttal genspejler sig nu i VisitDenmarks Attraktionsliste for 2021, der viser gæstetallene for de 300 mest besøgte attraktioner i hele landet.

På den samlede Top 300 er Kystmuseet Bangsbo Fort gået frem fra en placering på 202 til 114, og Kystmuseet Bangsbo og Kystmuseet Skagen er ligeledes rykket højere op på den samlede liste. Hvis man laver et tilpasset statistisk udtræk med en Top 10 liste kun for Destination Nord (Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø kommuner), så udgør Nordjyllands Kystmuseum tre ud af de ti største top attraktioner med Kystmuseet Bangsbo Fort som nummer fem efter KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

Hos Nordjyllands Kystmuseum, der har lagt en klar strategi om at positionere sig som et af fyrtårnene bland de nordjyske museer, så ser direktør Henrik Gjøde Nielsen den positive udvikling som en bekræftelse af at Kystmuseets målrettede indsatser i form af nye udstillinger og formidlingstiltag har båret frugt i form af flere gæster:

 ” Det er en stor glæde, at Nordjyllands Kystmuseum igen i år er solidt placeret ikke alene i Top 300 over danske attraktioner men i særdeleshed også i Top 10 over de mest besøgte attraktioner i Nordjylland med ikke mindre end tre af vores fire museumsafdelinger. Jeg opfatter det som et klart udtryk for, at det er lykkedes at konsolidere Kystmuseets position som attraktionsfyrtårn i såvel vores lokalområde som i Region Nordjylland. ”

Læs mere om VisitDenmarks Attraktionsliste 2021 her.