• Forside
  • Nyheder
  • Medarbejderflugt hos Skagen Redningsstation kan i sidste ende koste liv
27 marts, 2024 Nyheder

Medarbejderflugt hos Skagen Redningsstation kan i sidste ende koste liv

6 ud af 16 reddere ved Skagen Redningsstation har kollektivt opsagt arbejdet efter måneders uoverensstemmelser med redningsstationens ledelse.

Ifølge en talsmand for de 6 reddere har ledelsen i månedsvis ikke været lydhøre overfor gruppen af reddere.

Gruppen af reddere der nu altså har opsagt arbejdet tæller flere reddere med stor anciennitet – en af redderne har eksempelvis været ved Skagen Redningsstation i intet mindre end 18 år.

Det er således særdeles erfarne kræfter som nu ikke længere står til rådighed for de skibe der måtte komme i havsnød i farvandene ud for Skagen.

Med tabet af de 6 reddere forlyder det fra de 6 nu eks-reddere, at man har set sig nødsaget til at lukke ned for Skagen Redningsstation fra på mandag, d. 1. april.

Dette skulle bunde i, at det nu primært er nye folk, deltidsansatte og frivillige der er tilbage på redningsstationen.

Ledelsen for Skagen Redningsstation afviser dog at der bliver tale om en decideret lukning af stationen.

Fra medarbejdere såvel som fra ledelsen forlyder det, at man i den kommende tid vil være nødsaget til at trække på nabostationerne i Hirtshals, Sæby og på Læsø.

Det giver dog store udfordringer og sætter i visse situationer liv på spil. Fra Hirtshals som er den nærmeste nabostation er der nemlig hele 23 sømil, hvilket kan være længe – og i nogle situationer også for længe at vente.

Især sommeren kan blive hektisk, tangerende til kaotisk når de mange fiskere, bunkere og andet “dagligdagstrafik” i farvandene ud for Skagen mikses med krydstogtskibe og ikke mindst en stor flåde af lystsejlere.

Kilde: TV2 Nord