12 juli, 2023 Nyheder

Kunst behøver ikke at koste en herregård

Der er kunst, som koster kassen. Noget er super godt, andet er ikke. Fred være med det. Det er fedt, at det er der. Ellers tænker jeg, at vi alle sammen stadigvæk tegnede hulemalerier.

På den anden side er vi nogle kreative sjæle, som slet ikke kan lade være med at male, tegne, lege med ler, og alt muligt andet.

Vi trænger til en platform, hvor man kan sælge sin kunst til en rimelig penge. Sælge til folk, der kan lide det man laver og gerne vil have det hængende på deres vægge. Kunst som ikke er dyrere end, at man kan skifte det ud i ny og næ.

Når det er sagt, må jeg sige, at for en del af os er det dybt alvor. Vi brænder for det vi laver. Det er sjovt. Det er rart. Ja, sommetider er det ikke engang rart. Det er bare noget man skal have ud af systemet. Til gengæld må man håbe, at tilskueren får noget for sine penge.

For mig er et godt billede et der bliver ved med at være noget i. Noget der får tilskueren til at tænke på livets mangfoldighed, en lille detalje, en erindring, en glæde, en sorg eller noget man bare pludselig kan se noget helt andet i, end da man startede.

Jeg har både keramik og malerier med i år. Keramikken giver lidt sig selv, men maleriet er en evig krise. Nogen gange er det meget ligetil. Som her i foråret hvor jeg lavede en serie med vintergækker og stedmoderblomster. Jeg har en ven som har ALS. Det var for at give ham lidt håb. Stedmoderblomsten er lige som et lille løvehoved der kigger tilbage på dig. Desuden fås den i alle regnbuens farver.

Andre gange er der vild krise. Jeg ville gerne kunne male abstrakt, men det er jeg ikke ret god til. Der sniger sig som regel et eller andet kendt ind i billedet og det er ikke altid en god ting. Men kom og se hvad jeg har med.

Kom ned i Skuret. Vestkajen 6. fra d. 17 – 20 juli fra kl. 10 – 17 og se hvad jeg har. Det bliver 4 forrygende dage.