• Forside
  • Nyheder
  • Kappelborgs skolemark står overfor mulig forandring
29 juni, 2021 Nyheder

Kappelborgs skolemark står overfor mulig forandring

Kappelborgs skolemark har i en lang årrække lagt mere eller mindre urørt hen, dog med en lille forvandling med flere parkeringspladser, en veltrimmet græsplæne og en mere eller mindre ubrugt scene for år tilbage.

Men nu er der, efter flere borgermøder, politiske drøftelser samt et godt stykke arbejde fra en nedsat arbejdsgruppe, endelig nyt at berette.

Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune fik nemlig, på deres seneste møde fremlagt et lovende projektforslag kaldet Kappelborg – Mellem himmel og hav.

I det nye projektforslag er der lagt op til en storslået bypark med inspiration fra himlen og havet samt det klitlandskab der omkranser Skagen så smukt.

Det er den danske kunstner Jeppe Hein som har udfærdiget projektforslaget. Jeppe Hein har bl.a. stået i lære hos Olafur Eliasson som blandt meget andet står bag regnbuen på toppen af aRoS i Aarhus. Jeppe har stor erfaring med at skabe levende og inspirerende byrum i byer over hele verden.

I den nye bypark er der lagt op til både leg, afslapning, fordybelse og socialt samvær.

Samlingspunktet vil være det store springvand som er formet efter vandstrømmene ude ved Grenen. Springvandet skifter således også jævnligt form. Vandet heri er rent drikkevand og der vil således på varme sommerdage kunne bades i det uden nogen grund til bekymring.

Derudover bliver der flere andre rum, her i blandt et overdækket område, der hvor scenen er anlagt i dag. Desuden vil der være opsat 9 kreative og skæve bænke som skal invitere til leg og kreativitet, en spejllabyrint og slutteligt vil der, ud mod p-pladserne være plads til op til 3 foodtrucks med tilhørende siddepladser.

Projektet er sat til at koste i omegnen af 24 millioner og vil blive forsøgt finansieret dels via lokale og regionale fonde og dels via 1-2 af de store landsdækkende fonde.

Fra midten af juli kan en række plancher om projektet ses i udstillingssalen på Kulturhus Kappelborg. Her vil de være udstillet frem til d. 18. August hvor projektet igen skal behandles i økonomiudvalget.

Se illustrationer af projektforslaget “Kappelborg – Mellem himmel og hav” herunder