• Forside
  • Nyheder
  • Kappelborg er klar med femte Kammermusikfestival og masterclass
03 oktober, 2023 Nyheder

Kappelborg er klar med femte Kammermusikfestival og masterclass

Skagen Kammermusikfestival finder sted i efterårsferien, uge 42, hvor unge talenter og etablerede stjerner samles i Skagen for at inspireres af naturen og hinanden til glæde for alle, ikke mindst publikum, der får mulighed for at opleve den klassiske kammermusik fra øverste hylde i Danmark og Europa ved en række koncerter.

Festivalen er arrangeret af Kulturhus Kappelborg i tæt samarbejde med kunstnerisk leder Ana Feitosa, der for fem år siden fik ideen til at skabe en kammermusikfestival i Skagen. Kappelborg tog ideen op, og samarbejdet har udviklet sig år for år.

Visionen for Kammermusikfestivalen er, at Skagen bliver et mødested for kammermusikere fra hele verden og at der på festivalen skabes et rum for, at både professionelle, musiktalenter og publikum mødes i både formelle og uformelle sammenhænge.

Festivalen indledes med en åbningskoncert onsdag 18. oktober i Skagen Kirke. Til koncerten vil publikum opleve mesterværker som Debussy’s ”La Mer” og Schuberts berømt ”Winterreise” med en af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, Andrea Pellegrini, samt festivalens ”artist in residence” Carsten Dahl med en improvisation og sit unikke værk for kor, cello og orgel. Også han er inspireret af Skagens natur.

Festivalens anden dag byder på den koncert, der er blevet en festivaltradition i Plesnersalen på Skagens Museum. Carsten Dahl har til denne lejlighed komponeret et stykke, som bliver uropført af fire stjerner fra den klassiske musikverden.

På programmet er derudover et af de største værker i det klassiske kammermusikrepertoire, Messiaens ”Quatuor pour la fin du temps”. Værket blev komponeret i 1941, mens Messiaen sad som krigsfange i en tysk fangelejr under Anden Verdenskrig. Sammen med tre medfanger skabte han fundamentet for et af det 20. århundredes mest ekstraordinære værker.

Masterclass’en finder sted fredag 20. oktober om formiddagen, og om eftermiddagen kan du opleve de unge talenter ved en koncert på Kappelborg. Samme aften er der Artist Talk, hvor du kan møde komponist Carsten Dahl, cellist Andreas Brantelid, violinisterne Nicolas Dautricourt og Frederik Øland m.fl. Det er festivalens kunstneriske leder, Ana Feitosa, der styrer snakken og gør publikum klogere på enten musikken eller mennesket bag, og kunstnerne vil ikke kun fortælle nogle af deres historier, men også spille virtuose solostykker.

Skagen Kammermusikfestival rundes af med afslutningskoncert i Skagen Kirke lørdag 21. oktober om eftermiddagen. Her mødes musikere fra hele Europa på scenen for at opføre klassiske, kammermusikalske mesterværker.

Program, tidspunkter og mulighed for billetkøb finder du på kappelborgskagen.dk. Der er i år mulighed for at købe partoutkort til samtlige koncerter.

Kappelborg afvikler festivalen sammen med sine partnere: Koncertrejsen.dk, Skagen Harbour Hotel, Toppen af Danmark, Skagens Kunstmuseer og Skagen Kirke.