11 december, 2022 Kultur

Julekoncert med Det Ny Kammerkor fra Aarhus

Det Ny Kammerkor fra Aarhus kommer på besøg i Skagen. Sangerne vil sørge for at sætte skagboerne i julestemning, når de under dirigent Anders Gadens ledelse giver koncert i Skagen Kirke søndag den 18. december kl. 16.30.

Arrangør er Skagen Musik- og Teaterforening, og som altid ved foreningens arrangementer kommer medlemmerne ind til halv pris. Billetterne sælges i døren for 100 kr. hvis man er medlem, ikke-medlemmer betaler 200 kr. Medlemskab for et år koster 150 kr.

Julekoncerten bliver et genhør med klassiske danske julesange og salmer, krydret med indslag fra den engelske julemusiktradition.
Dirigent Anders Gaden vil opfordre publikum til at synge med på adskillige af satserne på programmet.

”Vi håber at alle gæster til koncerten får oplevelsen af sammen at gå julen i møde med sang. Vi skal møde mange af de gamle salmedigtere og komponister som Weyse, Gade og Carl Nielsen. Fra det engelske repertoire synger vi satser af Benjamin Britten og Bob Chilcott”, siger Anders Gaden.

Det Ny Kammerkor blev stiftet i år 2000. Koret består af ca. 40 sangere og har, siden det blev stiftet i 2000, været et amatørkor med høje musikalske ambitioner, der demonstreres ved 10-12 årlige koncerter. Koret er under løbende udvikling og søger konstant at udfordre sig selv ved blandt andet at deltage i internationale korkonkurrencer. Det Ny Kammerkor vandt i 2016 kategorien for kammerkor ved den Internationale Korfestival Canta al Mar i Calella, Spanien.

Det Ny Kammerkors dirigent Anders Gaden er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium som organist og kantor. Han færdiggjorde sin uddannelse i 1995. Anders Gaden har studeret korledelse hos Søren Birch, Alice Granum og Erling Kullberg. Siden 1995 har Anders Gaden været ansat som organist og kantor ved Helligåndskirken i Århus.