24 november, 2021 Nyheder

Jul i Skagen med traditioner og nye tiltag

Det blev et magert jule-år 2020 i Skagen, hvor Skagen Handelsstandsforening neddroslede julebyen af hensyn til forsamlingsforbuddet. Det blev dog til hestevognskørsel og besøg af julemanden. Nu er foreningen tilbage med Danmarks Hyggeligste Julehandelsby, hvor det traditionelle som dans omkring juletræet m.m., ses sammen med nye tiltag, blandt andet besøg af Snedronningen. Desuden er der kommet mere julebelysning i form af stjerner.

Traditionen tro, starter julen først rigtig i Skagen når julemanden og hans familie kommer sejlende fra Grønland. Søndag 5. december kl. 11.00 ligger skibet til kaj ved Skagen Fiskerestaurant. Mange børn med nissehuer står på kajen for at byde julemanden velkommen. I hestevogn køres julemanden og hans familie op gennem byen til julebyen ved Vandkunsten. 

Her vil Tove Terp fra musikskolen, sammen med julemanden, synge og danse omkring juletræet, inden julemanden vil finde hans sæk frem med godteposer til alle børn.

Skagen – En levende og hjertevarm juleby

I julebyens hytter møder vi De Blå Spejdere, som sælger æbleskiver, vafler, gløgg og kakao. Det kan nydes i McKnudsens udendørs forhave.  Har børnene endnu ikke fået lavet julegaven til far, mor eller bedsteforældre, hjælper spejderne i julegaveteltet, hvor der også kan dekoreres honninghjerter.

Den populære hestevognskørsel gennem midtbyen er igen på programmet, samt besøg af Farm Fun fra Aalbæk, som har en mini zoo på pladsen, med børnevenlige dyr.

Som noget nyt vil Skagen den 12. december få besøg af Snedronningen. En lysende elegant snedronning nærmest svævende gennem gaderne. Hun kan ses på lang afstand i sin store, hvide kjole, is-kronen og sin magiske frost-stav i hånden. Det er som at træde ind i et vintereventyr.

Det store kor fra Norge, Flekkefjord sangforening, kendt fra Skagen Festival, kommer lørdag 18. december kl. 11.15 i julebyen og giver smagsprøver fra deres store repertoire.

Søndag 19. december kl. 13.00 er Skagen Handelsstandsforening vært ved udtrækningen af Handel Lokalt konkurrencen. Det sker i samarbejde med Det Nordjyske Mediehus.

Julemanden kan man også besøge i Baneskoven den 12. og 18. december. Her kan børn prøve at sætte rekord til Børnenes Rekordbog og de voksne kan deltage i en let quiz-konkurrence, hvor præmierne er sponseret af Toppen af Danmark. Konkurrencerne kører kun mens julemanden er i Baneskoven,

Som en ekstra gave vil Skagen Handelsstandsforening, ønske alle en god jul med en juleafslutning ved Vandkunsten den 23. december kl. 16.00. Her vil foreningen byde på gløgg og Klitkoret, vil synge julesange – som en gave til Skagen.

Så der er al mulig grund til at besøge Danmark Nordligste Juleby Skagen, hvor butikkerne og restauranterne juler i hele december. Skagen Handelsstands Forening efterlever myndighedernes anbefalinger angående coronaen