05 juni, 2023 Kultur

JUBILÆUMSKONCERT KLITKORET 40 ÅR

Klitkoret kan i 2023 fejre 40-års jubilæum, og vi vil derfor afholde flere koncerter henover året.

Vi afholdte i den forbindelse den første koncert på KORSANGENS DAG den 13. maj på KAPPELBORG, hvor vi havde inviteret en række kor fra Skagen, og det hele blev en stor succes.

Vores næste koncert, som vi kalder for vores FØRSTE JUBILÆUMSKONCERT, vil vi i samarbejde med Hans Nielsen afholde på Skagen Odde Naturcenter mandag den 12. juni.

Som en lille sjov historie kan vi fortælle, at da vi havde vores 25-års Jubilæumskoncert på Oddecentret, så kom der så mange publikummer, at vi måtte afholde 2 koncerter samme dag – det var bare sjovt.

Vi forsøger altid at gribe tingene seriøst an, og det har betydet for os, at listen med koncerter, hvor vi har haft æren og fornøjelsen at synge med kendte kunstnere og bands, er lang. Vi har også sunget for det danske kongehus flere gange – for Dronning Margrethe og Prins Henrik 2 gange, samt Prinsesse Marie ved Sankt Hans bålet sidste år.

Når vi kigger i vores scrapbog, er listen med alle de kendte kunstnere og bands meget lang. Blandt andre har vi sunget med Etta Cameron + børnene Debbie og Steve ved de populære gospelkoncerter i Skagen Kirke. I Parken sang vi sammen med Placido Domingo, og ved ”tsunami-koncerten” med Flemming BAMSE Jørgensen. Vi har også sunget med flere af de lokale kunstnere, bl.a. Marianne Mortensen, Mads Toghøj og Martin Lykke.

Så har vi haft fornøjelsen af at være med ved de mange nytårskoncerter. Her har vi sunget sammen med en lang række kunstnere som Louise Fribo, Lis Sørensen, Marie Karmen Koppel, Lisbeth Kærulf, Søs Fenger, Eran DD, Bobo Moreno, Kim Sjøgren og sidst Julie Bertelsen – det hele i samarbejde med Jens Christian Wandt, Vagn Egon med De Nordjyske Strygere og Det Jyske Underholdningsorkester

Det er helt unikt, at et amatørkor, som vi jo er, har deltaget i alle disse koncerter og arrangementer. Vi har været meget privilegerede.

Oveni i dette kan vi fortælle, at vi også har rejst lidt rundt i verden og sunget. Vi har været i Tjekkiet, Grækenland, Spanien, Italien og Sverige.

Vi planlægger at byde på flere jubilæumskoncerter hen over året. Derudover medvirker vi ved De 9 Læsninger i kirken i december og vi runder gerne året af med, at vi igen synger julen ind ved Handelsstandsforeningens julearrangement – som en ”Julegave til Skagen”.

Den næste jubilæumskoncert afholdes som nævnt på Skagen Odde Naturcenter mandag den 12. juni kl. 17.00 og der er kun plads til 120 publikummer. Billetterne koster kr. 50,00 inkl. et glas vin og bliver solgt på Musikskolens kontor de næste tirsdage kl. 17-19 samt onsdage kl. 12-14.