• Forside
  • Nyheder
  • Jens-Christian Wandt inviterer igen til Julekoncert i Skagen Kirke
18 september, 2023 Nyheder

Jens-Christian Wandt inviterer igen til Julekoncert i Skagen Kirke

Traditionen tro holder Jens-Christian Wandt igen i år julekoncert i Skagen Kirke.

Det sker i år onsdag den 29. november 2023 kl. 19.30.

Det er 13. år i træk Jens-Christian Wandt indbyder til julekoncert, og i år får han selskab af det kor som DR kalder for Danmarks bedste kirkekor – ”Holmens Kirkes Vokalensemble”. Koret – som er det nærmeste man kommer et officielt kor i Danmark, har medvirket ved julekoncerten i Skagen flere gange før, og altid med stor succes.

Danmarks bedste kirkekor

Holmens Kirkes Vokalensemble, består af 10 professionelle sangere som alle har hver deres solistiske karriere, men som også mestre den kunst det er at synge i et mindre kor – et vokalensemble. Ved koncerten i Skagen Kirke vil flere af korets medlemmer også medvirke som solister.

Koret er fast tilknyttet Holmens Kirke i København, men synger også ved en lang række arrangementer i årets løb, bl.a. Folketingets Åbning, Kirkeministerens Julekoncert for Folketinget, Flagdagen, Tordenskiolds fødselsdag, og når Kongehuset har højtideligheder i Holmens Kirke eller Christiansborg Slotskirke.

Således sang koret både ved Dronning Ingrids- og Prins Henriks castrum doloris og bisættelse, ved Dronning Margrethes regeringsjubilæum, og ved Prins Christians dåb.

Slotsorganist og dirigent

Den musikalske ledelse er lagt i hænderne på Holmens organist og kantor, Slotorganist ved Christiansborg Jakob Lorentzen. Også han har været med ved julekoncerterne i Skagen Kirke flere gange.

Han regnes blandt de bedste danske kirkemusikere, er både organist, dirigent, pianist, komponist og underviser på musikkonservatoriet.

Dronning Margrethe har desuden benådet ham med Ridderkorset, og for et par år siden fik han tildelt Frobenius Fondens store pris – den største kirkemusikalske pris i Skandinavien.

Julen er musikkens højtid

Jens-Christian Wandt er et kendt navn i Skagen, han er leder af Verdensballetten, udnævnt til Skagen Ambassadør, står bag de hyggelige aftensang arrangementer sommeren over og kan også opleves hvert år ved nytårskoncerten på Kappelborg.

Til julekoncerten i år har han sammen med Jakob Lorentzen sammensat et program med julens elskede melodier, både solistiske indslag, korsang, og fællessang hvor alle i kirken synger med.

”Jul er for mig musikkens højtid”, siger Jens-Christian Wandt, ”jeg elsker julens musik og jeg elsker julens mange koncerter. Der er et særligt fællesskab når vi samles i kirken til julekoncert, – og så er Skagen Kirke en ægte julekirke, smuk og stemningsfuld, og med en super god akustik. Det er altid en stor glæde at synge i Skagen Kirkes fantastisk rum.”

Dejlig er jorden

Det var tilbage i 2010 at Jens-Christian Wandt gav sin første julekoncert i Skagen Kirke – dengang også med Holmens Kirkes Vokalensemble og Jakob Lorentzen.

Koncerten blev optaget af TV2 Nord og har siden været fast på programmet på TV2 Nord i juledagene. Det blev også til en Jule-CD med titlen ”Jul i Skagen”. Albummet er blandt de bedst sælgende klassiske julealbum i Danmark.

”Vi har et særligt forhold til Skagen Kirke”, siger Jens-Christian Wandt. ”Selvom jeg og Holmens Kor giver mange julekoncerter sammen hvert år, – og ofte i store smukke kirker, så er koncerten i Skagen Kirke altid noget særligt. Det er stemningsfuldt at synge julen ind i skæret af de mange levende lys, der er mange kendte ansigter på bænkerækkerne, og når vi alle i fællesskab – kor, solister, og menighed, stående slutter koncerten med at synge ”Dejlig er jorden”, så er jeg klar til at gå ind i december med alle julemånedens mange traditioner, så sker der noget særligt, så bliver sindet stemt til jul.”

Du kan sikre dig din billet lige her (entre: 225,-)