• Forside
  • Nyheder
  • Indlæg: Vi skal som Kommune turde investere i arrangementer som Royal Run – Kan Brønderslev, så kan vi også!
04 september, 2023 Nyheder

Indlæg: Vi skal som Kommune turde investere i arrangementer som Royal Run – Kan Brønderslev, så kan vi også!

Følgende indlæg er udtryk for Mathias Rump Hansens synspunkt som engageret borger i Skagen og politisk aktiv i Dansk Folkeparti i frederikshavn Kommune:

I dag er den første startby til næste års Royal Run blevet afsløret. Her kom det frem at Brønderslev bliver første startby til den royale mil m.fl. i 2024.

Jeg under i den grad Brønderslev som både by og Kommune at få lov til at afvikle et stort arrangement som Royal Run med de sideeffekter arrangementet har i handelslivet, restaurationerne og hotellerne i og omkring startbyen.

Samtidig ærgres jeg dog godt og grundigt over, at vi i Skagen, Grundet Frederikshavn Kommune har fejlet med at tiltrække Royal Run til Skagen.

Løbet har da også allerede været tæt på at komme til Skagen. Sidste år i februar kom det nemlig frem at daværende Direktør for Toppen af Danmark René Zeeberg gik og drømte om at få Royal Run til Skagen.

I november måned kom det så frem at Zeebergs drøm havde været milimeter fra at gå i opfyldelse, men at man i Frederikshavn Kommunes økonomiudvalg med vores socialdemokratiske Borgmester i spidsen og som i resten af byrådet, og alle andre politiske udvalg i kommunen iøvrigt, med socialdemokratisk enevælde, havde valgt at takke pænt men bestemt nej tak til tilbuddet om at få Royal Run til Skagen her i 2023.

Det skal dog siges til Birgit og Co.’s forsvar, at Royal run kræver en vis form for kommunalt støtte – da Nyborg tidligere i år var værtsby kostede det Nyborg Kommune 1,1 millioner kroner.

Indrømmet – det er da en pose penge… Men jeg mener ikke at man har taget gevinsterne for kommunen og dens virksomheder in mente i regnestykket.

Ser man kun på omkostningerne vil alle forretninger jo være en dundrende dårlug forretning!

Tænk på alle de afledte effekter det vil have for skagen – ja for det meste af Kommunen.

Royal Run afholdes altid 2. Pinsedag – det vil sige at vi med al sandsynlighed, med vores unikke by med dens kultur og natur og deraf også smukke løberuter, vol kunne tiltrække gæster fra store dele af landet – gæster som formentligt tager en forlænget weekend her i vores skønne Kommune.

Der vil blive spist, shoppet, sovet og oplevet for mange penge – rigtig mange penge.

Derudover vil der være en række gavnlige effekter i det at det ses i de øvrige startbyer, at et Royal Run engagerer folk i alle aldre til at træne sig op til at kunne løbe sammen med kammeraterne, veninderne eller familien – og hvem ved, måske løbe fra Kronprinsen

Slutteligt er der den unikke eksponering som vi vil få – både i tv, aviser og på de sociale medier i månederne op til, ja helt fra September måned, hvor næste års startbyer annonceres og frem til dagene efter løbet.

På dagen ved jeg at det var planen at kronprinsen ville starte dagen i Skagen – det vil således føre til stor mediebevågenhed og fntastisk smukke og sælgende billeder fra Skagen som vil kunne trække endnu flere danskere op til en ferie eller weekend i Skagen.

Nogle gange skal vi turde satse og investere som Kommune. Det kan godt være at det gør ondt i budgettet året inden hvor løbet skal afholdes, men min påstand er at pengene som minimum tjener sig selv hjem til kommunekassen igen med de gode afledte effekter det vil have på vores erhvervsliv heroppe, hvor turismen er en bærende søjle i vores økonomi.

Jeg håber derfor at det bliver et brag af et royal Run i Brønderslev til foråret og jeg glædes ved at vi nu i al fald har fået rykket Royal run nord for Limfjorden.

Men jeg håber i den grad at vores politikere (læs socialdemokraterne), evt. I samarbejde med vores gode turistaktører i Toppen af danmark som på flotteste vis allerede arrangerer Skagen marathon, vil tage fat i organisationen bag Royal Run så vi i 2025 kan få Royal Run til Skagen!