28 juni, 2024 Nyheder

Indlæg: Skawboernes Skolemark

I artiklen som Lars Ilum og Allan Kastor forleden fik bragt, bliver det informeret om at projektet ”Mellem Himmel og Hav” bliver realiseret i 2025.

Det er dejligt at der bliver taget initiativer i Skagen, men som Peter Sørensen, medlem af Byrådet i Frederikshavn Kommune og medlem af Økonomiudvalget, skriver, er det noget ”svævende”.

Projektet har fået udsættelse 3 gange og sidst på mødet i Økonomiudvalget i april i år, som var sidste og endelig mulighed for at få det godkendt, herunder finansieringen af projektet. Da det ikke kunne blive bekræftet at finansieringen var på plads, blev sagen afsluttet, hvilket vil sige at der nu bliver udarbejdet en lokalplan for bl.a. Skolemarken, hvor man derefter kan indsende forslag til hvad Skolemarken kunne blive brugt til, og derefter vil der komme en høring om det foretrukne forslag.

Ud over finansieringen, som ikke var på plads, har kommunen også besluttet at lukke kommunens 7 af 11 springe, hvorfor det ikke vil være hensigtsmæssigt at foreslå et springvand.

Vi vil anbefale at borgerne sikkre sig at projectet er godkendt og er fuld financieret, inden man køber et træ eller en bænk i projectet.

Projekt Himmel og Hav er og har været et omdiskuteret projekt. Dels fordi det er stort, dels fordi det er det første konkrete forslag for Skolemarken. Men Himmel og Hav er også omdiskuteret, fordi det har været en lukket proces, hvor bl.a. Skagen Byting blev udelukket på et tidligt stadie og fordi kommunikationen om projektet er besynderligt.

Lad os tænke os godt om, når det gælder fremtiden for Skolemarken.
Skolemarken er skagboernes, og bør ikke kun blive en turistattraktion, men et samlingssted for borgerne.

I Skagen Byting tror vi, at der blandt skawboerne ligger mange gode forslag og ønsker gemt for Skolemarken.

Skagen Byting har respekt for, at Lars Illum fra Kappelborg har taget initiativ til et forslag til at udforme Skolemarken som et slags rekreativt rum med hjælp fra kunstneren Jeppe Hein, men vi beklager, at Bytinget og andre skawboer har været frakoblet processen.

Skagen Byting vil opfordre til at lade Skawboerne blive hørt!

Skagen Byting vil meget gerne medvirke til at facilitere en dialog for alle interesserede.
De som måtte have forslag til hvordan Skolemarken kunne blive brugt, er velkommen til at sende deres forslag til Bytinget.

Udviklingen af Skagen by hilses meget velkommen. Men det bør ske med inddragelse af Skagens borgere og processen skal ske på et oplyst grundlag, hvor alle faktuelle forhold bliver fremlagt. Ønsket fra Bytinget er derfor at der kommer en offentlig høring omkring Skolemarken, og først herefter kan konkrete forslag bearbejdes, ikke før!