03 juli, 2022 Nyheder

Indlæg: Offer-demokraterne – en bedre betegnelse

Vi har modtaget følgende indlæg fra Martin Tøttrup Kelkelund:

Endnu et nyt højrefløjs-parti har set dagens lys. Denne gang et parti ført an af tidligere Venstremedlem Inger Støjberg fra Hadsund i Nordjylland. Hun har valgt at kalde det Danmarksdemokraterne.

Hendes tidligere partifælle Bertel Harder udtaler til DR, at det nærmere skulle hedde ”Jydedemokraterne” og anfører, at han ikke kan holde ”den bukken og skraben for provinsen ud”. Bertel Harder, som selv er fra provinsen, har i den grad en pointe, men mange jyder er selvfølgelig med rette faret i flint, idet de ikke ønsker at blive sammenlignet med Inger Støjbergs holdninger.

Det ønsker jeg selvfølgelig heller ikke, men jeg har et andet forslag til partinavn, og det er ”Offer-Demokraterne”. Det er offer-mentaliteten eller det er ”synd for mig”-tilgangen, som Inger Støjberg ønsker at sælge som parti. Både fordi hun formentlig selv synes, det var synd for hende selv med Rigsretssagens konsekvens og den efterfølgende fodlænke, og når man ikke rigtig har noget politisk program, så kan man altid angribe København.

Hun udtaler, at nu har hun erfaret som selvstændig, da hun sad hjemme i Hadsund, hvor mange regler der er, og bruger denne argumentation for, hvor galt det står til med de beslutninger der udgår – med hendes egne ord – ”fra Københavns fine saloner”.

Nu er jeg selv selvstændig, og om jeg sidder i Hadsund, Skagen eller Allerød, så gælder der samme regler.

Men det er synd for Inger Støjberg, hun er et offer for regler og beslutninger – det må vi jo forstå.  Og hvad er de ”fine saloner” ? Folketinget, hvor alle dele af Danmark er repræsenteret ? Ministerierne ? Eller er hun nok nærmere i gang med den der ”dem mod os”-mentaliteten.

Hun har tidligere brugt strategien mod arabiske muslimer, og nu ser det ud til at københavnerne skal have en tur. Hun bruger samme retrorik som Donald Trump med metaforer om noget udefrakommende som truer os, tager noget fra os og som vi skal kæmpe imod. 

Jeg håber, at vælgerne til det kommende Folketingsvalg kan gennemskue det. Vi har endnu ikke ”fornøjelsen” af dette parti i vores byråd. Hvis de på et tidspunkt kommer ind, så arbejdes der selvfølgelig sammen med alle, som gerne vil vores kommune, men den omgang gåen efter laveste fællesnævner og ynkelig offer-mentalitet, kan parkeres ude i garderoben, tak.

Martin Tøttrup Kelkelund – speciallæge, byrådsmedlem (S), Frederikshavn Kommune Svallerbakken 14 9990 Skagen mtke@frederikshavn.dk