30 november, 2021 Nyheder

Indlæg: Arne pensionen

Af Bjarne Laustsen MF(S) Frederikshavnskredsen 

I Frederikshavn kommune har mange arbejdet hårdt og længe. Derfor undrer det mig heller ikke, at vi topper listen over kommuner med størst andel ansøgere til tidlig pension, 664 personer i alt.

Med Slagteri, Skibsværfter og Fiskeindustri er det netop nogle af de brancher, vi har tænkt på da vi lavede Arne pensionen, fordi de borgerlige havde ødelagt Efterlønnen.

Knap 5.000 borgere har søgt om tidlig pension i de nordjyske kommuner. Det viser nye tal, som beskæftigelsesministeriet netop er udkommet med. Det er 5.000 nordjyder, som har slidt og slæbt i hårde job og som endelig kan se frem til at gå tidligere på pension. Det glæder jeg mig rigtig meget over. 

Men lige så meget jeg glæder mig på vegne af de 5.000 nordjyder, lige så ærgerlig er jeg over, at Venstre og Konservative nu har foreslået at fjerne rettigheden igen, hvis magten skulle skifte efter næste folketingsvalg. Det gør de, fordi de ikke vil sende ”raske” mennesker ud af arbejdsmarkedet. Gad vide hvor mange af de 5.000 nordjyder, der kan se frem til at gå tidligere, som føler sig friske og raske nok til at tage 1-3 år mere på arbejdsmarkedet? Jeg tror ikke, at det gælder ret mange af dem. Tværtimod. 

Helt ærlig, så synes jeg det er rimeligt, at vi som tak for mange års hårdt flid, siger tak for indsatsen. Og giver dem mulighed for at kunne nyde en pensionstilværelse, mens de stadig har helbredet til det. 

Nu kender vi de Konservative og Venstre igen, de vil give skattelettelser til de rigeste, og fjerne muligheden for en værdig alderdom, for de der har slidt og slæbt og trukket mindst på uddannelseskontoen.