• Forside
  • Nyheder
  • Indlæg: 34.800 nordjyder hjælpes af ældrechecken 
26 august, 2022 Nyheder

Indlæg: 34.800 nordjyder hjælpes af ældrechecken 

Vi har modtaget følgene indlæg af Bjarne Laustsen, Folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

I Danmark har vi været vandt til stabile priser, og lav inflation, men det er slut nu, ikke bare energipriserne er steget, men det er fødevarerne desværre også. Og det går ud over alle der går en tur i supermarkedet, men mest ud over dem der har mindst, dem vil vi gerne hjælpe.

Det er Ruslands krig i Ukraine og ikke mindst inflationen, der har forårsaget de stigende priser, der udfordrer mange ældre i Nordjylland og i resten af landet. Får man eksempelvis folkepension, så er der immervæk færre penge at gøre med, når en tur i supermarkedet koster mere, end den plejer at gøre. 

Derfor var det også rigtig klogt, at et flertal i Folketinget anført af Socialdemokratiet blev enige om at lave en ældrecheck, der skal give en håndsrækning til ældre, der har svært ved at få det hele til at hænge sammen. Og nu viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet, at mange ældre i Nordjylland kommer til at få gavn af checken. 

Helt konkret er der 34.800 ældre i de nordjyske kommuner, der får checken.

I torsdags førstebehandlede vi i Folketinget lovforslaget, der kommer til at hjælpe ældre borgere, som har det vanskeligt økonomisk. Regeringen har været optaget af, at pengene ender hos de ældre hurtigst muligt. Det betyder også, at Folketingets formand har gjort, at vi kan hastebehandle lovforslaget, så det kan komme igennem inden Folketingets åbning. 

Hvis alt går vel, så bliver første rate af ældrechecken 2.500 kr. blive udbetalt i slutningen af september i år og samme portion til næste år. 

En velkendt model der næppe kan gå galt.