22 marts, 2024 Det sker

Hulsig vil være Vendsyssels reneste landsby

I Hulsig syd for Skagen sætter man en ære i at holde landsbyen og dens smukke natur fri for affald. Derfor inviterer Hulsig Borgerforening til den årlige affaldsindsamling, der gerne skulle resultere i, at Hulsig kan kalde sig Vendsyssels reneste landsby.

Alle gode kræfter opfordres til at møde op i forsamlingshuset på Kandestedvej, Palmesøndag den 24. marts kl. 10. Her er borgerforeningen vært ved et morgenbord med kaffe, rundstykker og hvad dertil hører. Det er forskudspræmien til alle deltagerne i årets rengørings-aktion.

”Når vi har samlet kræfterne, bliver deltagerne sendt ud på en række forskellige ruter, udstyret med ’grabbere’ og affaldsposer, som dagen efter bliver afhentet af kommunen”, lyder det fra bestyrelsen for Hulsigs borgerforening.

Borgerforeningen råder over et antal advarselsveste og arbejdshandsker, men man er meget velkommen til selv at medbringe dette vigtige sikkerheds-udstyr.

”Vores område er ideelt til en søndags-spadseretur, og så kan man ved denne lejlighed forene det nyttige med det behagelige”, siger de i Hulsig.

Hvert år er der store mængder affald i poserne efter aktionen, men til gengæld er Hulsig, Bunken klitplantage og grøfterne langs vejen til Kandestederne som blæst for dåser, flasker, plastikposer og andre genstande, som absolut ikke hører hjemme i naturen.

Der plejer at være stor opslutning til ”Hold Hulsig ren!” aktionen. Måske er arrangørerne endda så heldige, at forårssolen kigger frem søndag den 24.  marts.