• Forside
  • Nyheder
  • Hinkebaner med tyske og engelske verber skaber læring i Skagen Skoleafdeling
08 marts, 2023 Nyheder

Hinkebaner med tyske og engelske verber skaber læring i Skagen Skoleafdeling

Frederikshavn Kommunes Grafik og Trykkeri har lavet et nyt samarbejde med Skagen Skoleafdeling om at skabe mere liv og læring på skolens gangarealer.

Ich bin, du bist og så videre. Måske er det en remse, du kan huske fra din skoletid. I Skagen Skoleafdeling vil man nu bøje de tyske verber på en ny måde; nemlig ved at eleverne kan hoppe sig til at huske remsen.

Skolen samarbejder med kommunens grafik- og trykkeriafdeling om at lave visuelle læringsredskaber. Det kan for eksempel være en hinkebane på gulvet med tyske eller engelske verber.

“Vi håber, at de her hinkebaner midt på gangarealet kan inspirere eleverne til leg, uden at det skal sættes i gang af en lærer, sådan at læringen opstår spontant. Forhåbentlig gør det læringen sjovere.”

Henriette Indiana M. Andersen, lærer på Skagen skoleafdeling

Trængte til flere farver på gangarealerne

Idéen til de visuelle læringsredskaber på skolens gangarealer opstod for et års tid siden. Skolen oprettede et udvalg på fem lærere med Henriette Indiana M. Andersen som tovholder.

“Nogle af de gamle vægmalerier, som er på gangene, har jeg været med til at male, da jeg selv var elev her i 4. klasse. Skolen trænger til en æstetisk opdatering, og vi har flere idéer i støbeskeen.”

Henriette Indiana M. Andersen

Indtil videre er det blevet til opsætning af solsystemet i en trappeopgang, trappetrin med teksten ’velkommen’ skrevet på flere sprog, et stort gulvkort over Skagen og så de to hinkebaner.

Samarbejde mellem flere fagligheder

Udformningen af idéerne er sket i et samarbejde mellem lærerne og grafikerne.

“Der har været god sparring fra lærerne, og vores projekt sammen kommer til at køre over flere år, så vi besøger løbende skolen. Så ser vi også, at eleverne bruger det flittigt, og det er dejligt at få bekræftet.”

Carsten Sund Jensen, grafiker i Frederikshavn Kommune