14 september, 2021 Nyheder

Frokostjazz med Ken Norris Quartet på Kappelborg

Kulturhus Kappelborg byder indenfor til en hyggelig eftermiddag med fed jazz og god stemning på lørdag d. 18. september.

Det er en sand jazzcrooner der besøger Skagen denne eftermiddag hvor Kulturhus Kappelborg byder indenfor til koncert med den amerikanske sanger Ken Norris.

Ken Norris har begge ben solidt plantet i den amerikanske jazztradition med tydelig påvirkning fra Nat King Cole og Kurt Elling. Med en varm og personlig udstråling disker Norris let og elegant op med sange fra den klassiske jazz’ storhedstid, men også et par medrivende bossa novaer og sambaer har sneget sig ind i repertoiret.

Ken Norris er bosat i Hamborg, og ved siden af et professorat på byens musikkonservatorium har han i de senere år optrådt på en lang række festivaler og scener verden over. Nu har et hold af tidens fremmeste danske jazzmusikere inviteret den feterede sanger til Danmark – så forkæl dig selv med lækker og vaskeægte crooner jazz.

Musikeren fik sin bachelorgrad ved Yale University (USA) i 1990 og fortsatte sine studier i musik ved American School of Modern Music i Paris (FR). Siden da har han været en eftertragtet jazzsanger og har bl.a. samarbejdet med velrenommerede Big Bands i Hamborg, Berlin og Paris. I de senere år har han optrådt på bl.a. Dubai Jazz Festival, JazzBaltica, Crest Vocal Jazz Festival (FR), Les Printemps de Bourges Festival (FR), Les Nuits de Jazz de Nantes (FR), International Voice and Guitar Competition (DE), mange andre festivaler og scener verden over.

Den øvrige del af kvartetten består af musikere, der alle har betrådt den danske/nordiske jazzscene de sidste mange år.

Den svenske pianist Magnus Hjort, der har base i København, har vundet flere priser – bl.a. en grammy med albummet ’Loco Motif’ (2007). Derudover har han spillet med i DR Big Band og sammen med både Malene Mortensen, Sidsel Storm og Snorre Kirk.

Bassisten Jakob Lind Lauritsen udgav sit debutalbum “ Shadowing” i 2015 som blev nomineret blandt de 10 bedste udgivelser dette år af “Red Moon Cafe Jazz Blog”. Har i de senere år været ude at spille med bl.a. Birgitte Soojin, Niels HP, Alex Riel m.fl.

Trommeslager Janus Templeton er både vinder af en grammy og en af Danmarks mest travle jazz trommeslagere og har igennem årene spillet sammen med bl.a. Jacob Fischer, Hugo Rasmussen, Jørgen Emborg og mange andre.

Det er med varme og personlighed der stråler ud Ken Norris, når han indtager scenen og med sikker hånd og stemme tager publikum ud på en musikalsk rejse.

Sagt og skrevet om Ken Norris:

“En åbenbaring! En ægte jazzsanger – begavet med en fremragende musikalsk harmonisk sans. Dem der elsker Kurt Elling og Nat King Cole vil ikke blive skuffede.”

Alex Dutilh, Jazzman Magazine, Paris

”Man opdager med Ken Norris en formidabel sanger med en overraskende varierende stemme og med en lethed i alle registre”

Pierre de Choqueuse, Jazzman Magazine, Paris.

Flere informationer om arrangementet her